Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кражби на профили и лични теми



02 Април 2012, Понеделник


Автор: Кристина ДОБРЕВА, студент БСУ

Два компютърни вируса се използват за извършването на набиращото сила престъпление - кражба на виртуална самоличност във Facebook.

Единият зловреден код е от типа „спай уеър". Той претърсва PC-то за всякакви лични данни, пароли и информация за кредитни карти, след което препраща данните на сървър, контролиран от хакерите.Крадат фейсвук профили
През последните месеци все повече потребители се оплакват, че самоличността им в социалната мрежа е била открадната. Според разследващите двата вируса не са направени специално за разбиване на Facebook профили, но единият от тях успява да прихване паролата за електронната поща на потребителя, която се използва за вписване в социалната мрежа. Обикновено зловредният код от първия тип се инсталира в компютъра след посещаване на сайтове за порноклипове или безплатна музика и софтуер. „Зарибяват, като пуснат заглавие на някоя хитова песен и подканят потребителя да я свали безплатно. По същия начин пускат и обяви за последните версии на програми", обясниха специалисти. С кликването на линка се вкарва и зловредният код.
„Вирусът може да бъде засечен от антивирусната програма, но това става само ако тя е лицензирана. У нас повечето потребители предпочитат да си ги свалят безплатно и не са защитени от подобни атаки" коментираха специалисти.
Данните на разследващите сочат, че около 60% от кражбите на профили са дело на ревниви половинки, любовници или бивши вече гаджета.



Прочетено: 3874 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дива свиня зад решека вечерен Бургас Катедрала в Париж от Бутик Дантела Китен нощувки и квартири на ниски цени През поколение Флора Бургас 2009 централна градска тоалетна Финансова помощ за бедните самолет завихряне pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development