Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - домакин на Световно първенство по плажен тенис през юни29 Март 2012, ЧетвъртъкМузика и спорт са в главите. След като докараха в Бургас фестивал и го подариха предизборно, бургазлии канят известното в Италия Световно първенство по плажен тенис


От 20 до 24 юни 2012 г. Бургас ще бъде домакин на Световно първенство по плажен тенис. То е четвърто поред и за първи път ще се проведе извън родината на този спорт - Италия.

Тази седмица Българската федерация по тенис получи официално потвърждение и започна подготовката на турнира заедно с Общината - домакин. Състезанието ще се проведе на Централен плаж - Бургас, където ще бъдат специално изградени игрища за плажен тенис и трибуни за зрителите.

"Бургас е известен на десетки хиляди музикални фенове заради фестивала Spirit of Burgas. Сега става домакин на световно по плажен тенис, през 2015 тук ще се проведе световно първенство по ветроходство и европейско по футбол за младежи ... Това е прекрасна реклама за града ни и възможност да повишим както туристическия поток, така и инвестиционния интерес към Бургас", коментира кметът Димитър Николов. Той изрази надежда и тази година Централният плаж да не се дава на концесия, а да остане под управлението на Общината. Ако тя продължи да го стопанисва, достъпът до него ще е свободен, ще има безплатни чадъри, шезлонги и на него ще се организират различни събития, безплатни за гражданите.

Световното първенство по плажен тенис е най-престижната проява в този нов и изключително атрактивен спорт. Очаква се у нас да пристигнат около 200 състезатели от цял свят, сред които най-добрите - водачите в световните ранглисти, световните шампиони от Италия, тенисисти от Бразилия, Япония, Австралия, САЩ.

За подготовката и провеждането на Световното първенство Българска федерация по тенис получи подкрепата на Община Бургас и Министерство на физическото възпитание и спорта. България извоюва правото на домакинство след дадената отлична оценка от страна на Европейската и Международна федерация за проведеното миналата година в "Албена" Европейско първенство по плажен тенис, което събра състезатели от над 20 държави.

Спортът плажен тенис възниква в Италия преди двайсетина години. Хит е по плажовете в последните 2-3 години. Играе се само по двойки - мъже, жени и смесени. Размерите на терена са като за плажен волейбол, но мрежата е по-ниска - 1.70 м. Използват се тенис ракети и топка, която е по-лека и мека от стандартната.

Плажният е по-бърз и атрактивен от другия тенис, защото топката не пада на земята.Прочетено: 9692 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Водна топка Машините на Леонардо Spirit of Burgas Старите бургазлии разказват Колоски на белом фоне Spirit of Burgas пепита Декоративната кула до хотел Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Конкур глазами зрителя АНГЛИЯ Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development