Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - домакин на Световно първенство по плажен тенис през юни29 Март 2012, ЧетвъртъкМузика и спорт са в главите. След като докараха в Бургас фестивал и го подариха предизборно, бургазлии канят известното в Италия Световно първенство по плажен тенис


От 20 до 24 юни 2012 г. Бургас ще бъде домакин на Световно първенство по плажен тенис. То е четвърто поред и за първи път ще се проведе извън родината на този спорт - Италия.

Тази седмица Българската федерация по тенис получи официално потвърждение и започна подготовката на турнира заедно с Общината - домакин. Състезанието ще се проведе на Централен плаж - Бургас, където ще бъдат специално изградени игрища за плажен тенис и трибуни за зрителите.

"Бургас е известен на десетки хиляди музикални фенове заради фестивала Spirit of Burgas. Сега става домакин на световно по плажен тенис, през 2015 тук ще се проведе световно първенство по ветроходство и европейско по футбол за младежи ... Това е прекрасна реклама за града ни и възможност да повишим както туристическия поток, така и инвестиционния интерес към Бургас", коментира кметът Димитър Николов. Той изрази надежда и тази година Централният плаж да не се дава на концесия, а да остане под управлението на Общината. Ако тя продължи да го стопанисва, достъпът до него ще е свободен, ще има безплатни чадъри, шезлонги и на него ще се организират различни събития, безплатни за гражданите.

Световното първенство по плажен тенис е най-престижната проява в този нов и изключително атрактивен спорт. Очаква се у нас да пристигнат около 200 състезатели от цял свят, сред които най-добрите - водачите в световните ранглисти, световните шампиони от Италия, тенисисти от Бразилия, Япония, Австралия, САЩ.

За подготовката и провеждането на Световното първенство Българска федерация по тенис получи подкрепата на Община Бургас и Министерство на физическото възпитание и спорта. България извоюва правото на домакинство след дадената отлична оценка от страна на Европейската и Международна федерация за проведеното миналата година в "Албена" Европейско първенство по плажен тенис, което събра състезатели от над 20 държави.

Спортът плажен тенис възниква в Италия преди двайсетина години. Хит е по плажовете в последните 2-3 години. Играе се само по двойки - мъже, жени и смесени. Размерите на терена са като за плажен волейбол, но мрежата е по-ниска - 1.70 м. Използват се тенис ракети и топка, която е по-лека и мека от стандартната.

Плажният е по-бърз и атрактивен от другия тенис, защото топката не пада на земята.Прочетено: 10364 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 МАРИНА КЕИП морето в началото на новата година Spirit of Burgas http://rosengeorgiev.com До другото лято Светла Машините на Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 Колоски на белом фоне Бургаският кей аз  като бебе с майка ми
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development