Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЖЕРТВИ НА МОДАТА



26 Март 2012, Понеделник


Автор: Кристина Добрева, студент БСУ

Преди месец, по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, зад кулисите на дефилето, представящо колекцията за есента на 2012 г., Tоми Хилфигер бе изненадан неприятно от разследващия репортер на "Ей Би Си Нюз" Брайън Рос.

Покрай многото светски блясък и лустросан фалш, репортетът успя да зададе въпрос, който очевидно свари дизайнера неподготвен. Хилфигер бе попитан, дали все още използва фабриката в Бангладеш, в която през 2010 г. пожар уби 29 човека.
Неуморните работници там са буквално жертви на модата и получават за работата си във фабриките на големите модни компании едва 21 цента на час.
Отговорът на Томи тогава беше: "Мога да ви кажа, че ние вече не произвеждаме дрехи в тези фабрики". Но след тази категоричност екипът и камерата на Рос са изхвърлени от територията на шоуто от охраната на дизайнера, защото репортерът знае истината – Хилфигер  все още използва същата фабрика!

Няколко дни след интервюто дизайнерът се извини на "Ей Би Си Нюз" за неволната "грешка" и ангажира себе си и компанията майка - Phillips Van Heusen да отделят 1 000 000 долара за реформи, гарантиращи безопасността и правата на труд на работниците във фабриката.
Дано лицемерието на модния свят намали броя на жертвите, които взема, защото би било жалко човешката суета да се окаже по-скъпа от човешкия живот.
Tоми Хилфигер
Кариерата на дизайнера е перфектен пример за това колко добре се харчи идеята за Америка, въпреки световната криза и рухването на американската мечта.
Около 70 процента от приходите на компанията са от продажби извън САЩ. Очевиден факт е, че днес живеем във време, когато е по-лесно да убедиш хора, които са извън Щатите, да купят нещо, което е част от идеала за Америка.
Основата на американската мода е изградена върху удобството, а колекциите на Хилфигер са въплъщение на това виждане. Заиграването на дизайнера с денди стила превръща дрехите му в гаранция за добър вкус и социален статус, а световната рецесия прави колекциите му все по-популярни



Прочетено: 4374 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас., ФЛОРА 2008 Стара къща на ул. така е по-добре Извор на Марина река Кукерландия 2011, Ямбол Ремонтира носачи BMW изгрев бл.29 вх.7 Пречиствател на въздух за стая с термометър Странджа Гората Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development