Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЖЕРТВИ НА МОДАТА26 Март 2012, Понеделник


Автор: Кристина Добрева, студент БСУ

Преди месец, по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, зад кулисите на дефилето, представящо колекцията за есента на 2012 г., Tоми Хилфигер бе изненадан неприятно от разследващия репортер на "Ей Би Си Нюз" Брайън Рос.

Покрай многото светски блясък и лустросан фалш, репортетът успя да зададе въпрос, който очевидно свари дизайнера неподготвен. Хилфигер бе попитан, дали все още използва фабриката в Бангладеш, в която през 2010 г. пожар уби 29 човека.
Неуморните работници там са буквално жертви на модата и получават за работата си във фабриките на големите модни компании едва 21 цента на час.
Отговорът на Томи тогава беше: "Мога да ви кажа, че ние вече не произвеждаме дрехи в тези фабрики". Но след тази категоричност екипът и камерата на Рос са изхвърлени от територията на шоуто от охраната на дизайнера, защото репортерът знае истината – Хилфигер  все още използва същата фабрика!

Няколко дни след интервюто дизайнерът се извини на "Ей Би Си Нюз" за неволната "грешка" и ангажира себе си и компанията майка - Phillips Van Heusen да отделят 1 000 000 долара за реформи, гарантиращи безопасността и правата на труд на работниците във фабриката.
Дано лицемерието на модния свят намали броя на жертвите, които взема, защото би било жалко човешката суета да се окаже по-скъпа от човешкия живот.
Tоми Хилфигер
Кариерата на дизайнера е перфектен пример за това колко добре се харчи идеята за Америка, въпреки световната криза и рухването на американската мечта.
Около 70 процента от приходите на компанията са от продажби извън САЩ. Очевиден факт е, че днес живеем във време, когато е по-лесно да убедиш хора, които са извън Щатите, да купят нещо, което е част от идеала за Америка.
Основата на американската мода е изградена върху удобството, а колекциите на Хилфигер са въплъщение на това виждане. Заиграването на дизайнера с денди стила превръща дрехите му в гаранция за добър вкус и социален статус, а световната рецесия прави колекциите му все по-популярниПрочетено: 2882 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Европейка Пони тоже кони След баня Етнографски Музей БУРГАС Слънчоглед Първа копка BSB Пази се Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Казан за топло Великденско яйце Ремонтира носачи BMW
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development