Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КОМПАНИЯ ОТ САЩ ОБМИСЛЯ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ



25 Март 2012, Неделя


Автор: Детелина, студент БСУ

Американската компания за въздушни възглавници за автомобили TRW Automotive закрива заводите си в Испания и Англия и иска да премести производството си на друго място.

Тя вече оглежда фабрики в Сливен, Стара Загора и Първомай. Това съобщава в интервю пред "Стандарт" новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той уточнява, че конкуренция на България за привличането на тази инвестиция са Сърбия, Чехия и Унгария.

Американската компания планира да разкрие 1000 работни места. Нейните продукти се ползвали от "Мерцедес", БМВ и други германски производители на автомобили.

Един от акцентите в работата на Добрев е тъкмо по-активната работа с чуждестранните инвеститори, посочва самият той в интервюто. Това, което според него трябва да се направи, е да се съкратят сроковете за административните процедури - не само за външните инвеститори, а и за всички от секторите с висока добавена стойност, иновативните дружества, експортни компании.

По думите му Българската агенция за инвестиции би могла да назначава персонални отговорници, които да помагат за конкретни проекти на инвеститорите.

Добрев вече говорил с председателя на агенцията Борислав Стефанов и му казал, че сертификат клас А трябва да се дава максимум за 3 седмици на инвеститорите.



Прочетено: 3114 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАМЕРА xx Жреци на музите 2009 6 нощен бряг 7 БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Пристанище Приморско Следобедно кафе Димитър Николов Pepi МАРИНА КЕИП
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development