Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт
В състезанието се включиха професионалисти и любители

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба остават в Бургас



Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба остават в Бургас
Ключови думи: Бургас, Капчето, състезание, спортна стрелба, турнир
19 Март 2012, Понеделник



Отличен баланс между бързина, точност и професионални движения демострираха участниците в турнира по стрелба, провел се тази събота на стрелбище Капчето в Бургас.

В състезанието, организирано от клуб по стрелба „Виктори Бургас”, се включиха професионалисти и любители на стрелковия спорт от областите Бургас, София, Варна, Ямбол и Стара Загора.
Уменията на състезателите бяха оценявани от съдийска комисия, състояща се от членове на клуба - професионалисти в областта на стрелбата, участвали в редица мисии зад граница.
По предварителен регламент, от правила заимствани от IDPA - ръководният орган на спортната стрелба, която симулира начини за самозащита, прилагани в истинските случаи на опасност, състезанието протече в три кръга. В първия, обект на оценка бяха базовите умения на участниците,  боравене с пистолет, основни положения в стрелбата и преди всичко времето, за което изпълняват стрелковите упражнения. Във втория кръг водещ критерий бе точността на участниците, а третият финален етап бе съвкупност от критериите време, точност и липса на грешки при изпълняване на регламента.
С участието си в турнира състезателите от област Бургас демонстрираха изключително високо ниво на подготовка. Златно, сребърно и бронзово отличие останаха в региона. На първо място се класира руснакът Артьом Сахаров, който от близо две години живее и тренира стрелба в нашия град. Второ място зае отново бургазлия – Стоян Тончев, а третата награда спечели Ганчо Иванов от Несебър.
Макар да не успя да се класира до финалния кръг най-силен интерес у присъстващите предизвика 13-годишният Виктор Полонов,  който показа отлични стрелкови умения. Младежът смая дори баща си, който бе неотлъчно до него  по време на състезаниенито. Виктор, чиято мечта е да стане военен, получи грамота за участието си и покана от организаторите за членство в клуб по стрелба „Виктори Бургас”.
Атрактивно бе и представянето на 22- годишната студентка Десислава Колева, която е силно мотивирана на следващото състезание да не отстъпи златния медал.
„В основата на всичко, което правим стои спорта. За съжаление много хора имат негативно отношение към оръжието, но истината е, че не то е опасно, а човекът, който го използва. При практикуването на този спорт няма място за самонадеяност, важни са дисциплината, концентрацията, чувството за отговорност у стрелеца”, коментираха участниците.


Поради силния интерес към IDPA – стрелбата, организаторите  обещаха да включат сценарии за самоотбрана взети от реалния живот, като част от регламента на предстоящия традиционен „Великденски турнир по стрелба 2012”, който ще се проведе през април в Бургас.




Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост

Злато, сребро и бронз от състезание по стрелба ост
Прочетено: 6856 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... ФАРА НА АХЕЛОЙ Конкур глазами зрителя Мой хороший знакомый из Бургаса Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Старите бургазлии разказват Мото клуб завихряне хубава вечер от прозореца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development