Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обучението и ролята на децата в него



14 Февруари 2012, Вторник


Автор: Цветелина Господинова, студент БСУ

Още от малки ни учат колко е важно обучението за успешнното ни развитие и сигурно бъдеще. Въпреки този неоспорим факт, много малко хора са наясно как да приложат ефективната методика в образованието, така че едно дете да се развие по най-подходящият за него начин.

Има безброй видове обучения и методики, но най-важното, което трябва да се научи докато децата са малки е, как те сами да успяват да се справят с поставените задачи и да се научат да усвояват по най-подходящ начин материалът от, който се нуждаят в дадена ситуация. Не е тайна, че обученията са eфективни, когато обучаемите играят важна роля в тях и усвояват нови умения като стават активни фигури в учебните дейности като не само слушат, но също и четат, пишат, дискутират различни теми и участват активно в процеса на решаване на даден проблем.Основното в тази методика е, че участниците се занимават с основни мисловни задачи, обучават се да анализират, да синтезират, да оценяват, да изграждат умения за правилно и убедително изразяване, и да стигат до вярното решение на даден проблем. Веднъж поставена ефективна основа, вашето дете няма да се затруднява да решава само проблемите си, ще успява в подготовката на училищния материал, домашните и изпитите, които го очакват, ще се научи на лидерство, ще развие своя потенциал и мотивация в правилната посока.Изборът на специализирана школа за обучение е решаващ момент – тя би следвало да предлага комплексни методи и курсове подходящи за по-малки и по-големи деца, както и важни консултации, медиация и курс за родители, бизнес и езиково обучение.


Прочетено: 5268 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Републиканска след ремонта Кедрите Калиакра Флора Бургас 2009 бял минзухар Римокатолическата черква Хималаи АЗ ПЕПИ Богориди, Бургас pepi нощен бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development