Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Какви са днешните тийнейджъри и каква е младостта им спрямо тази на родителите им



13 Февруари 2012, Понеделник


Автор: Елиза Шуманова,. студент БСУ

Много от сегашните родители на тинейджъри се притесняват, че децата им като влязат в най-сложната възраст от живота на човек, започват да се държат прекалено разюздано и могат да допуснат фатални грешки.

Много от сегашните родители на тинейджъри се притесняват, че децата им като влязат в най-сложната  възраст от живота на човек, започват да се държат прекалено разюздано и могат да допуснат фатални грешки. Друго притеснение е, че днешното поколение изобщо не е като преди 20-30 години и се държи в пъти по-лошо. Но забравят какви са били и те на тази възраст... Дали са били по-добри и сдържани,или напротив, има много мнения по този въпрос.
Ето някои от тях:
Тайра Парклър-Поуп - автор в здравната секция на списание "New York Times" цитира няколко изследвания, според които тийнейджърите през 80-те години на 20 век, тоест сегашните притеснени родители на юношите, са били доста по-палави, отколкото днешната младеж.
Консумацията на алкохол сред подрастващите в момента е към 40%, докато през 1980 г. данните са сочили, че 70% от тийнейджърите употребяват спиртни напитки.
С пушенето положението е подобно - сега всеки пети признава, че е пушил цигари, докато през 80-те това е било всеки трети.
Положението с употребата на марихуана обаче, е по-различно като тя е по-разпространена сред днешните тийнейджъри.
Проучванията в сферата на интимните отношения също са обнадеждаващи. През 1988 г 38% от девойките и 50% от момчетата са били сексуално активни, докато сега процентите изглеждат така - 27% при момичетата и 28% при момчетата.
Разбира се, големата заплаха за децата сега родителите виждат в Интернет и неспособността да защитят децата си в дигиталното пространство.
Юношите стават все по-информирани и във все по-ранна възраст се сблъскват с неприятни и неподходящи за тях гледки, лесно и удобно достъпни в интернет. Според някои изследователи обаче високата информираност на децата не винаги е за лошо и може да има своите положителни страни.
Според д-р Дана Бойд дори до известна степен е по-добре децата да разберат за секса и наркотиците от картинки и видео в интернет, когато родителите им са в съседната стая, отколкото от първо лице в задния двор на училището.
Истина е че, всичко зависи от индивидуалното възпитание, което детето е получило и географския регион, който населява.
 Обаче в чужбина е различно от нашата старана,тук нещата са много по-сериозни, и тревожни, статистиките са само малка част от самата действителност.
  Мнения и изследвания съществуват много но за съжаление в нашата страна със всичките неподходящи неща за тази възраст - наркотици,алкохол, порнография, които дебнат от всякъде, трудно може да им се даде правилно и морално възпитание, и да ги опазим.
тийнейджъри, родители, алкохол, интернет, наркотици



Прочетено: 4346 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Труженики моря университет Международен Семинар на фризьорите София Данил ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ бял минзухар МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. На Вая pepi Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development