Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Гордоста на Британия



13 Февруари 2012, Понеделник


Автор: Любомир Стамболиев, Студент БСУ

Лондон е един от красиви градове и най-старите в Европа с дълга и пълна с премеждия история.

Столицата на Англия е създадена още през  43 г. от.н.е., когато римската войска  нахлува в Британия предвождана  от император Клавдий.В Лондон на едно място са събрани голямо разообразие на културно – исторически забележителности и туристически атракции. Един от най-ярките символи на Лондон  е Уестминстърското абатство, където  от древни времена и до днес се провеждат церемониите по коронясването на английските престолонаследници.  То е издигнато през 1050 година.
Парламентът също заслужава нашето внимание, тъй като се отличава с неповторим  и завладяващ  външен вид .В него заседават Камарата на общините и Камарата на лордовете. Към забележителното здание се причислява и внушителната часовникова кула, носещо запомнящото се име Биг Бен. Тя датира от 1858 година.
Бъкингамският дворец е официалната резиденция на английските владетели от 1837 година насам. Той е отворен за посещения само два месеца годишно през летния сезон.
Ако сте решили да дойдете в Лондон не бива да пропускате и Тауър Бридж, който е един от най-прочутите мостове в страната, намиращ се над река Темза.
Лондонската кула е построена преди повече  от 1000 години и представляващ един от най-впечатляващите замъци в Европа. Тук се  намира и третата по-големина катедрала в света, носеща името „Свети Петър”. Тя има невероятна архитектура и смайва погледа на всеки един дошъл да я види. Създадена е през 17 век от Кристофър Рен.
Най-посещаваните атракции в Лондон е восъчният  музей „ Мадам Тюсо”, където има огромна колекция от восъчни двойници на известни певци, учени, спортисти, актьори и т.н. А Лондонското око ще ви зареди с малко адреналин, тъй като това е третото по-височина виенско колело на планетата и от него се открива  завладяваща гледка към всички красоти и прелести на Лондон.
Ако искаме да стигнем до Лондон, Най- бързия начин е като си купим самолетни билети до Лондон на някой от нискотарифните авиолиниии, които летят до Лондон от София Това са: wizz air, easyjet или България ер. Полета до Лондон е с продължителност около 3 часа и половина.
Гордоста на Британия



Прочетено: 4556 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Странджа Три девойки ученички Пристанище Приморско Гиацинт Бургаският кей Истанбул рибари Конкурс прическа Бургас 2009 Великденско яйце Spirit of Burgas Цвят на череша с пчели Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development