Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Гордоста на Британия



13 Февруари 2012, Понеделник


Автор: Любомир Стамболиев, Студент БСУ

Лондон е един от красиви градове и най-старите в Европа с дълга и пълна с премеждия история.

Столицата на Англия е създадена още през  43 г. от.н.е., когато римската войска  нахлува в Британия предвождана  от император Клавдий.В Лондон на едно място са събрани голямо разообразие на културно – исторически забележителности и туристически атракции. Един от най-ярките символи на Лондон  е Уестминстърското абатство, където  от древни времена и до днес се провеждат церемониите по коронясването на английските престолонаследници.  То е издигнато през 1050 година.
Парламентът също заслужава нашето внимание, тъй като се отличава с неповторим  и завладяващ  външен вид .В него заседават Камарата на общините и Камарата на лордовете. Към забележителното здание се причислява и внушителната часовникова кула, носещо запомнящото се име Биг Бен. Тя датира от 1858 година.
Бъкингамският дворец е официалната резиденция на английските владетели от 1837 година насам. Той е отворен за посещения само два месеца годишно през летния сезон.
Ако сте решили да дойдете в Лондон не бива да пропускате и Тауър Бридж, който е един от най-прочутите мостове в страната, намиращ се над река Темза.
Лондонската кула е построена преди повече  от 1000 години и представляващ един от най-впечатляващите замъци в Европа. Тук се  намира и третата по-големина катедрала в света, носеща името „Свети Петър”. Тя има невероятна архитектура и смайва погледа на всеки един дошъл да я види. Създадена е през 17 век от Кристофър Рен.
Най-посещаваните атракции в Лондон е восъчният  музей „ Мадам Тюсо”, където има огромна колекция от восъчни двойници на известни певци, учени, спортисти, актьори и т.н. А Лондонското око ще ви зареди с малко адреналин, тъй като това е третото по-височина виенско колело на планетата и от него се открива  завладяваща гледка към всички красоти и прелести на Лондон.
Ако искаме да стигнем до Лондон, Най- бързия начин е като си купим самолетни билети до Лондон на някой от нискотарифните авиолиниии, които летят до Лондон от София Това са: wizz air, easyjet или България ер. Полета до Лондон е с продължителност около 3 часа и половина.
Гордоста на Британия



Прочетено: 4518 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ къща Цвете Spirit of Burgas Пожарната в Бургас това си е моята приятелка Жреци на музите 2009 пътят за никъде евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development