Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - наградиха бургаски отличници и призьори от Международни конкурси



06 Декември 2011, Вторник



Наградиха ученици от Природоматематическата гимназия Акад.Н.Обрешков, спечелили второ място в състезанието PUMaC – Принстън 2011 и възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство Проф. Панчо Владигеров - Бургас, носители на първи награди от международни конкурси.

Младите математици комплексно се класира на престижното 2-ро място на световното състезание по математика, организирано от Университета в Принстън. Давид Койчев е спечелил медал и 5-то място в индивидуалното класиране. Останалите членове на отбора са: Росен Рачев, Нели Чонгова, Галина Кирчева, Златина Вълкова, Стоян Ефтимов, Калоян Зайков, Столи Янчев. Всичките са възпитаници от 11 и 12 клас на Природоматематическата гимназия в Бургас.


Наградените зрелостници от НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” са: Сара Паносян и Димитър Кънчев  - спечелили Първа награда от Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика “MAGIC”, стипендианти на Американска Фондация за България; Ивайло Нинчев - носител на Първа награда от Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”.
 В присъствието на заместник-областния управител Златина Дукова, началника на Регионалния инспекторат на образованието Виолета Илиева, представители на писателските дружества  - Бина Калс, Роза Боянова и Атанас Радойнов, областният управител връчи грамоти на талантливите бургаски ученици за  приноса им в утвърждаване авторитета на Република България и област Бургас.
„Горд съм , че в нашата област има такива умни и талантливи млади хора, които с успехите си градят имиджа на страната ни. Наградата, която днес получавате е морална, но тя изразява нашето възхищение и оценка за вашите постижения”, откри срещата Гребенаров
Освен грамотите губернаторът подари на отличниците най-новата книга,  илюстрован справочник за  Странджа на инж. Иван Михайлов, която ще бъде представена официално на 13 Декември, с пожелание да посетят всяко едно кътче от красивата ни природа. Учениците получиха книги и от представителите на писателските дружества, уважили поканата за днешната среща.




Отличници - Бургас

Отличници - Бургас
Прочетено: 9248 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Странджа, старите дървета Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Роза Изпращане... Флора Бургас 2009 Алеша късче от Морската градина Странджа, Бръшлян ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Над Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development