Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Бургас
Плакет ПЕТКО РОСЕН получи доц София Ангелова-Дамянова

Бургас: наградиха бургаски автори по никулденски



04 Декември 2011, Неделя



Годишните литературни награди на Община Бургас, традиционно връчвани в навечерието на Никулден, бяха раздадени на официална церемония днес, предшествана от литературен преглед на издадените през годината книги от бургаски автори.

ВРЪЧИХА  БУРГАСКИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ  НАГРАДИ ЗА 18 ПЪТ

Годишните литературни награди на Община Бургас, традиционно връчвани в навечерието на Никулден, бяха раздадени на официална церемония днес, предшествана от литературен преглед на издадените през годината книги от бургаски автори. След като изслушаха докладите на проф. д-р Владимир Трендафилов и Едвин Сугарев, писателите разговаряха откровено за проблемите на съвременната литература.

Наградите бяха връчени от кмета Димитър Николов.

Плакет „Петко Росен” за раздел публицистика, есеистика, критика, историография, литературография, краезнание, бе връчен на доц. София Ангелова-Дамянова за сборника със статии „Българска литература: критически етюди”

Плакет „Пегас“ за художествена проза получи Милчо Касъров за романа „Мирис на пари“.
Годишната награда за поезия на името на Христо Фотев получи Бина Калс за стихосбирката си „12 часа Санторини“.

Почетен знак на Община Бургас получи  Ваньо Вълчев за книгата си „Посещенията на съседа Ставри” - симбиоза между социална сатира, роман на битовите  нрави и  сбирка анекдоти от актуалната българска действителност.

Плакет „Морски таралежи“, както и почетен знак на Община Бургас бяха връчени  на  сатирика  Станислав Марашки -  за постижения в жанра „хумор и сатира“, преводи от и на френски език, популяризиране творчеството на бургаски писатели зад граница и във връзка с неговата 50-годишнина.



Прочетено: 4730 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
място и за влюбени АЗ Кукерландия 2011, Ямбол Флора Бургас 2009 Старият Бургас Преминаването забранено! коте Созопол - пристан Заслон в местност Живия огън ХРИСТИ pepi етюд 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development