Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новият турски консул в Бургас очарован от града06 Ноември 2011, Неделя


Автор: Вестник ФАКТОР

Кметът на Бургас Димитър Николов прие в кабинета си новия Генерален консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой. Това бе първата официална визита в Община Бургас на дипломата след назначаването му преди две седмици на новия пост. И двамата събеседника изразиха желание за засилване на съвместното сътрудничество между България и Турция в областта на търговските връзки, туризма и културния обмен.
Въпреки, че е отскоро консул Джем Улусой призна, че е очарован от града, морето и Приморския парк. „Много бихме желали да развиваме отношения във всички сфери в полза на нашите две страни”, допълни той.

Кметът Николов запозна своя гост с възможностите, които предоставя бургаския регион и сподели желание за ускоряване на съвместните проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество с Турция.

В момента Бургас си партнира с град Къркларели по проект„Зелени коридори” за популяризиране на природното, културно и историческо наследство в двата региона. За целта ще бъде създадена интерактивна карта на трансграничния район, съдържаща всички обекти и възможните маршрути.

Още два проекта по програмата се подготвят в Община Бургас. Единият е в сферата на опазването на околната среда и природното наследство, а вторият – за изграждане на информационни системи и електронни услуги, подпомагащи бизнеса. В процес на оценка е проект по ОП „Черно море” насочен към опазване на биоразнообразието. В него Бургас ще си партнира с турския град Синоп.

В края на разговора кметът Димитър Николов пожела на новия турски консул в Бургас добро съвместно сътрудничество и успешен мандат.


Прочетено: 3580 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 2 Водна топка коледни песни Професиоанални Американски Кокили за Строители сградата на Общината pepi Димитър Николов Sunrise Пристанище Созопол Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development