Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обсъдиха възможностите за бизнес между България и СенегалОбсъдиха възможностите за бизнес между България и Сенегал
Ключови думи: Цветан Симеонов, председател на БТПП, БТПП, Мадике Нианг, министър на външните работи, република Сенегал
30 Октомври 2011, НеделяЦветан Симеонов, председател на БТПП и членове на УС срещнаха с Мадике Нианг, министър на външните работи на република Сенегал.

Мадике Нианг бе запознат с дейността на БТПП. В отговор на презентациите той заяви, че вижда възможности за сътрудничество както на ниво държава, така и на ниво търговски палати.

Обсъди се създаването на смесена междуправителствена комисия, която да обогати правната основа за сътрудничество, тъй като към момента няма действаща спогодба в областта на икономиката и търговията между двете страни.

Сенегал беше представена като изключително стабилна политически, с изградена демократична структура. Тази стабилност е основание за чуждестранни инвестиции. Сенегал участва в Монетарния съюз на държавите от Западна Африка, които формират зона за свободна търговия.
 
Агенция за насърчаване на инвестициите в Сенегал подпомага чуждестранните инвеститори. Всеки би могъл да регистрира фирма в страната в рамките на 48 часа. Законите позволяват изнасяне на печалбата.
 
Селското стопанство в Сенегал е в небивал разцвет. На фона на недостига на храна на Африканския континент, страната задоволява своите нужди и дори изнася някои селскостопански продукти и храни, като риба например. Туризмът е друг сектор, в който са постигнали значителни успехи и има много сериозни чуждестранни партньорства.
 
Министър Нианг покани българските фирми да посетят Сенегал и да се убедят в гостоприемството на неговия народ.Прочетено: 5548 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
нощен бряг От моста в Слънчев Бряг Декоративни дървени конструкций pepi Момчета Община Бургас pepita Истанбул рибари Менструална чашка MeLuna тръби Извилистая жизнь дерева
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development