Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Техническият университет - Варна ще обяви платен прием по всички специалности и форми на обучение



12 Септември 2011, Понеделник



Според Закона за висшето образование след запълване на местата от държавната поръчка Университетът има право да приема студенти за обучение срещу заплащане. Техният брой трябва да е до 5% от определения капацитет на съответната специалност. Така очакваният брой на местата за платено обучение е малко над 300.

Техническият университет -Варна ще обяви платен прием по всички специалности и форми на обучение. Очаква се точната бройка и таксата за всеки факултет и форма на обучение да бъдат одобрени от Академичния съвет на 19.09.2011.

Обявяването на платен прием стана възможно след като още през август бяха запълнени всички 1365 бройки за бакалаври и професионални бакалаври в Техническия университет. В това число и новите 329 места, разкрити тази година. Така въпреки демографската срив, засегнал набор 1992 г., и въпреки кризата ТУ-Варна прие с 30% повече студенти, а балът за прием е по-висок от последните няколко години.

„Особено впечатление прави фактът, че местата за задочно обучение бяха запълнени още след първо класиране с малки изключения. Това означава, че младите хора, които вече работят, много добре знаят какво точно образование им е нужно и не се лутат. Очакваме и около 170 нови чуждестранни студенти“, коментира ректорът на ТУ доц. д-р Овид Фархи.

Според Закона за висшето образование след запълване на местата от държавната поръчка Университетът има право да приема студенти за обучение срещу заплащане. Техният брой трябва да е до 5% от определения капацитет на съответната специалност. Така очакваният брой на местата за платено обучение е малко над 300.

До края на седмицата продължава приемът за магистърските програми. След промяна в ЗВО да продължат образованието си вече имат право всички бакалаври със среден успех добър (без досегашното уточнение „добър 4.00“). Последни дни текат и за записването в Колежите към ТУ.

На 26 септември ТУ-Варна ще открие новата учебна година. През 2012 г. се навършват 50 години от създаването на ВУЗ-а. Затова за юбилейна ще бъде обявена цялата година от 8 декември 2011 до 8 декември 2012 година. Програмата на честванията включва научни конференции, конгрес, концерти и най-различни изяви на студентите и преподавателите на ТУ.


Прочетено: 9416 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стилът на знаменитостите бургаска среща Инкубатори за люпене на яйца Българско село аз pepi Гимназия Раковски Летния театър на Бургас Залив край Созопол Черноморец Бургас Почистваща фирма Варна на тела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development