Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас отказа ФСБ, Пловдив - център на културата



Ключови думи:
06 Септември 2011, Вторник



Културни събития в Пловдив до края на месеца: Нешка Робева - 8 септември, Диана Експрес - 18 септември. Руският ансамбъл Игор Мойсеев прави балканска премиера в града на тепетата на 19 ноември

Пловдивчани със сигурност имат късмет с културните събития – в града на тепетата се очакват сценични представления от най-висока класа. Започва се с мегаспектакъла „Купонът” на трупата на Нешка Робева на 8 септември, четвъртък, от 20.30 часа, на Античния театър.

Почитателите на “Диана Експрес” са с концерт на 18 септември /неделя/ в Летния театър. Неостаряващите музиканти (без основателя на групата Митко Щерев) ще представят новия си албум с обещаващото име “Завръщане”.

Пловдив е градът, в който легендарният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще направи първото представяне пред българска публика на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). Това ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров. Руският академичен ансамбъл за народни танци „Игор Мойсеев“ идва с новата си програма в Града под тепетата на 19 ноември в Шеста палата на Пловдивския панаир.
Ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи нова програма в две части. В първата част  ще видим най-доброто от богатия репертоар на състава, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов. 
За първи път на родна сцена руските артисти  ще изиграят  македонски и сръбски танц, разработени от същия хореографски състав. Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски, това невероятно представление е играно в САЩ над 20 пъти.


Прочетено: 5850 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтанът на площад Бургаският мост през 2011 г. Община Бургас флора 2008 Флора Бургас 2009 Мото клуб Флора Бургас 2009 АЗ ПЕПИ информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Международен Семинар на фризьорите София Underwater
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development