Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Авангардни решения навлизат в ежедневието



16 Август 2011, Вторник


Автор: Иво Петров

 На тазгодишния Пловдивски панаир ще представят български чудесии, свързани с алтернативната енергия.

Керемиди вкарват в дома с енергия от слънцето. Фотоволтаични керемиди ще демонстрира по време на Международния технически панаир в Пловдив от българската фирма   „Ви Джи Еф“.  

Покривни конструкции, при които  соларните панели са вградени в  битум и силиций и които превръшат покрива в малка електроцентрала, без да се пробива хидроизолацията и да се загрозява архитектурният облик на сградата. Революционното изобретение ще бъде експонирано в изложбата „Енеко“.

Акцентът определено в на съоръженията за използване на възобновяеми енергийни източници, фотоволтаичните системи, вятърни централи, инсталации на биомаса и  енергоспестяващи изделия.

Панаирът ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Международен панаир Пловдив под мотото „Нов живот. Нови технологии“, а страна партньор е Русия.

Предвидени са много семинари и делови форуми за зелени технологии и чиста енергия, тъй като се очаква голям интерес към този бизнес. В момента това е един от най-перспективните отрасли и се  стимулира не само от правителството,  а и от Европейския съюз. 

Новост от европейски мащаб е оборудването за изграждане на фотоволтаични централи,  което ще презентира в рамките на изложбата „Елтех“ българската фирма „Електрогец“. С  разработка на покривна подконструкция, която се монтира без  допълнително окачване и пробиване, идва на панаира  „Грийн Енерджи 3000 – България“. Съоръжението за превръщане на слънчевите лъчи в ток е снабдено и с аеродинамична система за контрол на вятъра. Цялостно изграждане на ниско енергийни къщи, наричани още „пасивни сгради“, предлага кооперация „Идопс“ от Словашката република в рамките на изложбата „Стройтех“.

Дебют  на Есенния панаир ще направят и енергоспестяващи устройства за икономисване на  40% от тока, изразходван в офиси, хотели и домове. Те  са производство на българската фирма „Тайм-СМ“ и ще бъдат включени в  изложбата „Енеко“.

Световна новост е изделието на българската фирма  „Майк“, което понижава разходите на гориво на автомобили и моторни лодки с 30-50%, а от двигателите излизат по-малки количества вредни емисии. Това се постига чрез генератор за Бранунов газ, получен чрез електролиза на вода.



Прочетено: 7244 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Храбрая ворона БГ СМЕШКИ Конструкция залез тръби и инсталации Александропулис, юни.2007 Катедрала в Париж от Бутик пчела Аз в Лондон Лутън Конкур глазами зрителя МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development