Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сензационната украинка Руслана пристига у нас, специално за да представи албума си



08 Ноември 2004, Понеделник


Автор: Burgas Info



Руслана е името на победителката в престижния конкурс Евровизия тази година, която покори с уникалния си стил както журито, така и публиката.

Произхождащата от Украйна изпълнителка вече се превърна в култова фигура сред украинските композитори, продуценти и артисти.
След издаването на “Wild Dances” миналата година в родината й, албумът постигна невероятен успех с 170 000 продадени копия и се сдоби с платинен статус. Той изстреля продажбите на първия й сингъл ‘Wild Dances’ направо по върховете на класациите в цяла Европа. Това постижение донесе на Руслана и награда “златен диск” за най-високи продажби в Белгия, където сингълът беше цели 10 седмици № 1 в класациите през това лято. Малко след това, певицата взе престижната награда за “Най-добра украинска певица” на световните музикални награди. Зад кулисите, Руслана е лично поздравена от знаменитости като Аврин Лавин/ Avril Lavigne и Ла Тоя Джаксън, сестрата на Майкъл Джаксън. Такава награда се присъжда за първи път на певица от Украйна за постиженията й.

“Wild Dances” до голяма степен променя стандартите на музикалния бизнес в родна Украйна и на Европейската музикална сцена. Руслана е продуцент и заедно с копродуцента си Александър Ксенофонтов развиват ефективна професионална схема за музикален продукт: посредством създаването на уникален музикален стил и танцова хореография и използване на съвременни технологии. За създаването на албума, Руслана и екипът й се впускат в експедиция в древните планини на Карпатите, където черпят вдъхновение от вековните традиции, ритми и мистерии. Така се заражда и неповторимият стил на Wild Dancers (Дивите Танцьори).

Изключителната популярнаст на Руслана доведе първо до възможността да и се даде възможност да участва в престижния конкурс на Евровизия 2004, а сега, след успеха – бе поканена за съветник на премиера на Украйна по музикалните въпроси.

Стилът на Руслана условно може да бъде определен като “етно-денс” (съчетанието на различни елементи (денс ритъм, етно мотиви и рок китари) го прави труден за дефиниране), изпълнен с особен и непознат привкус за Европа.
Талантливата млада изпълнителка с две музикални дипломи има завидни вокални възможности, а външният и вид е оригинален и екзотичен. Наскоро тя бе поканена за съветник по културните въпроси към Министерството на културата на Украйна.



Прочетено: 2669 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
етюд 01 самотна обитателка Жреци на музите 2009 розичка булка от Бургас съботно кафе Руски паметник, Бургас 5 ФАРА НА АХЕЛОЙ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development