Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Завърши BLACK SEA TANGO MARATHON HOLIDAY 2011



В рамките на черноморското събитие бяха организирани семинари с учители от едни от най-добрите танго училища в Европа.
Ключови думи: Черноморие, Kaliakria, Black Sea Tango Marathon Holiday, аржентинско танго, Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen, Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova, Pino Dangiola
09 Август 2011, Вторник



От 1 до 8 август, на едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – Sea & Golf View Resort Kaliakria, бе проведено второто издание на Black Sea Tango Marathon Holiday.

Специални настилки за танците, автентични колекционерски аржентински танга до модерен електротанго ритъм, световно известни имена сред Ди Джей-те като: Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen /DJane/, Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola бяха част от нажежената от лятото и страстните ритми атмосфера.
В рамките на черноморското събитие бяха организирани семинари с учители от едни от най-добрите танго училища в Европа. Начинаещи и напреднали имаха възможността да се присъединят към уроците  и да се запознаят с различните стилове в танго. На второто издание на танго феста присъстваха над 150 участника от близо 20 държави. Най-много участници имаше от Италия и Швейцария.
Освен танго под звездите в магичната атмосфера на Калиакрия, по време на събитието организаторите предложиха на участниците следобедни милонги на плажа, партита край басейна, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40 часовия уникален танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който завърши събитието.
Танго маратонът е събитие, което събира тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години Маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите танго, а благодарение на Black Sea Tango Marathon Holiday – Kaliakria, България от миналата година е част от географския маршрут на тези, които обичат и практикуват този страстен танц.
Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка.
Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца.
На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.
С първото издание на Black Sea Tango Marathon – Kaliakria през лятото на миналата 2010 г., България за първи път се превърна в част от Световната Танго Сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други.  Тази година интересът към събитието бе още по-голям. Преди самия танго маратон, част от учителите представиха в рамките на една вечер своето изкуство в София, Бургас и Варна, с което събитието официално обяви амбициите си да се превърне в празничен фест и на национално ниво. Организаторите се надяват Black Sea Tango Marathon – Kaliakria да има своя трети успешен старт прес 2012 година като заеме неизменна част от културния календар на събитията по българското Черноморие.

Учители:
Murat Elmadağli & Vera Gogoleva
Колоритната двойка от Москва и Истанбул очарова с невероятното си усещане за музикалност и ескалираща енергия в изпълненията си. Двама зрелищни танцьори, които споделят страстта си към Аржентинско Танго, за да обединят динамиката в танца с отлично преподаване. Мурат  вярва, че не съществува една унифицирана истина за Танго и като преподаватели, двамата с Вера помагат на всеки ученик да намери своята собствена истина в танца.
Мурат започва танго с първия си учител Четин Дженгиз, като става негов основен помощник за една година. След това работи  с аржентински майстори, като Gustavo Naveirra, Chicho Mariano Frumboli, Sebastian Arce, Hulio Balmeceda, Havier Rodriguez, Еsteban Morreno, Ezequiel Farfaro, Roberto Herera и Damyan Rosenthal. След дълго пътуване до Буенос Айрес и задълбочено проучване на танго училищата там, заедно със своите колеги той основава "istanbulTANGO”, най-голямото танго училище в Турция. Мурат Елмадагли е шампион на Турската Танцова Федерация за 2009 г, категория Аржентинско Танго.
Вера Гоголева танцува през почти целия си живот. Тя прекарва близо 20 години в спортните танци, като започва да преподава едва на 16-годишна възраст.
В началото на 2000 г. тангото се появява в живота й. Този танц я променя много. Всяка година оттогава тя отива в Буенос Айрес и обменя опит с най-добрите учители, за да е перфектна и като танцьор и като преподавател. Сега тя гастролира по целия свят и посещава множество танго фестивали.

Carlos & Rosa Forte-Berg
Карлос и Роса възприемат себе си като артисти израснали в творческа и изобретателна среда, в която всеки танц е възможност да се създаде уникално и автентично произведение на изкуството.
Идвайки от две различни култури / Буенос Айрес и Австрия / те се срещат в Ню Йорк през 1999 и още в първия танц те се усещат като творчески тандем.
Двойката излъчва истинска страст към Танго. Те никога не използват заучени пози или движения, с които да впечатлят публиката, а истинско отдаване и хармония между двама души, които се движат като едно цяло, излъчвайки истинска любов един към друг.

Caterina Inglese & Pino Trozzola
Създатели на най-голямото Танго училище в Торино. Методиката на преподаване, която са създали се базира на три основни акцента: прегръдката / основно важна за комуникацията между партньорите в танца /, необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така, че всяко изтанцувано танго да е уникално.
В преподаването си те запознават всички с елементи от историята на Танго, етикета на милонга и ритуала на танца. Накрая на урока, любовта и отдадеността към Танго, която Пино и Катерина споделят, не остават никой да си тръгне безразличен.

Stefanie Clausen & Luca Lamberti
Стефани Клаузен танцува и преподава танго и от 1998 г в Tanzhaus NRW, Дюселдорф / Германия.
Още от дете тя се обучава в балет, джаз и модерни и фолклорни танци, участва в много танцови, театрални и музикални продукции. Усилено изучава оперно пеене и  по време на обучението си в консерваторията в Дюселдорф, Германия тя започва да танцува танго и веднага се влюбва танца. На свободна практика тя работи до сега в музиката театрални постановки, но и в танго продукции, като танго учител и Танго DJ. Лука Ламберти е DJ и танцьор от 10 години. Гостувал е на милонги в Рим, Берлин, Лондон, Стокхолм и др. Специален гост на фестивали: TangoCamp Italy – Greece – Sweeden, Festival Gustavo e Giselle Palermo, SiciliaTangoFestival, Arealidades Stockholm, X-tango Festival Rome, Istanbul and Ankara Festival.


Информация и факти за Аржентинско Танго:
Аржентинското танго е вдъхновено от преобразуваща сила на свързване между двама души със съвършено различен път и съдба, и изследва дълбоко носталгията по отминалия живот, интимността в настоящето, и копнежа по бъдещето, които характеризират човешките взаимоотношения.
То учи на стремежа да бъдем себе си, преди да се научим да взаимодействаме с другите, което има огромен потенциал като трансформираща личността сила. В резултат на творческия процес се осъществява среща между това, което е вътре в нас и това, което е в партньора. Единствено аржентинското танго е носител на тази вълшебна и вдъхновяваща връзка, защото то е интуитивен, невербален език, с всички нюанси на говоримия език . Тези невербални разговори могат и се изразяват в пълната гама на човешкия опит от любов и омраза, изгаряща страст, любопитство, ирония, сдържаност и невъздържаност, скръб и радост до чувството за хумор и дори виц.
Аржентинското танго е детерминирано от ясното разграничение на „водещ” и „следващ”, зададено от взаимоотношенията и порядките на миналото. Този танц обхваща диапазона от тихия монолог на личните размисли и себецентрираност /самовглъбеност/, себесъзерцателност,  до страстното разграничение на ролите мъж - жена и алхимичният диалог между тях.
На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.
В исторически план Танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия.
Танго обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.









Прочетено: 10094 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 6 Един Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Цветя на тела Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 през деня не трябва да спиш!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development