Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Георги Кадиев: Бюджетът на София е нараснал 3 пъти, но в нито един сектор не се вижда 3 пъти подобрен



04 Август 2011, Четвъртък



Георги Кадиев, кандидат за кмет на София от БСП, се срещна с граждани от квартал „Дианабад” днес. Заедно с тях той обсъди специфичните проблеми на района и възможностите за решаването им

„Един от генералните проблеми на София е лошото управление на столичните финанси. От 2003 г. досега бюджетът на София е нараснал 3 пъти - до близо 1,3 млрд. лева, но в нито един сектор не се вижда 3 пъти подобрение. Напротив, в много сфери проблемите са се задълбочили”, заяви Георги Кадиев.
Той пое ангажимент за изграждане на водопроводите в районите, където те липсват. На въпрос възможно ли е да съдейства за промяна на маршрута на автобус 294, така че повече хора от района да имат достъп до метрото, Георги Кадиев призова гражданите да му пишат за проблемите си и той в качеството си на общински съветник, да съдейства за тяхното решение.
„Едно от най-важните неща, които трябва да се променят във функционирането на общинската администрация, е отношението й към проблемите на софиянци”, подчерта Георги Кадиев.
Според него за проблемите, които касаят повече граждани, трябва да се правят референдуми, като пое ангажимент да наложи тази практика в София.
Проблемът с кучетата също не бе отминат в дискусията.
„Ако за вас бездомните кучета са тези, които ви хапят, то има хора в общината, които печелят доста добре от проблема с кучетата. 100 лева се плащат за улавяне, кастрация и превоз на куче до приюта. Нали разбирате, че за тези пари, можем да натоварим кучето на самолет и да го пратим в Барселона на екскурзия. Решението е в изграждането на нови приюти и кастрация на животните”.
Георги Кадиев се ангажира да спре опитите за промяна в собствеността на читалищата в столицата, какъвто опит е имало и с читалище „Добри Чинтулов” в „Дианабад”. „Докато аз съм кмет на София, читалищата на столицата ще бъдат общинска публична собственост”, категоричен бе кандидатът за кмет от БСП.
Георги Кадиев ще окаже съдействие за осигуряване на достъп на пенсионерите до имоти, които са общинска собственост, за да може те да се социализират. „Безплатен транспорт за пенсионери извън пиковите часове на деня и безплатни автобуси до „Витоша” през уикенда - са едни от ангажиментите, които поемам пред вас”, заключи Георги Кадиев.
През следващите дни кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев ще продължи да се среща и разговаря с жители на останалите райони на столицата. Утре от 18:00 часа той ще се посети село Кокаляне, където заедно с жителите ще обсъди проблемите „Панчарево” и възможностите за справянето с тях.


Прочетено: 4804 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Предлагаме инкубатори за люпене на яйца В атака Коледен базар в Париж от Бутик Созопол Sunrise Конкурс прическа Бургас 2009 розичка pepi Слънчоглед вечерен Бургас Цвете БГ СМЕШКИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development