Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стартира ремонтът на пътя за Промишлена зона Юг, БургасСтартира ремонт на пътя за Промишлена зона Юг, Бургас
Ключови думи: Бургас, Промишлена зона Юг, Промишлена зона Бургас, Промишлена зона, Димитър Николов
02 Август 2011, Вторник


Източник: в-к Фактор

Проектът за ремонт на пътя в Бургас ше протече на три етапа. Дължината на пътя е километър и половина. Пътят не е ремонтиран основно 40 години. Димитър Николов, кмет на Бургас, разказа и други подробности за какво не е направено през годините.

Община Бургас започна изпълнението на важен инфраструктурен проект в подкрепа на местния бизнес. Става въпрос за цялостната реконструкция на пътя за Промишлена зона Юг. Той води към Общинското депо за строителни отпадъци и минава през район, в който са разположени базите на десетки фирми.

По инициатива на кмета Николов още през 2009 г. беше проведена среща с предприемачите от промишлената зона и те се съгласиха да подпомогнат начинанието. С техни средства беше изготвен техническият проект за реконструкцията.

Започналите строителни дейности се финансират от общинската хазна.

„Ще изпълним проекта на три етапа. Възстановяваме път с дължина километър и половина, който не е ремонтиран основно 40 години. На толкова години е и отводнителната система тук, която вече буквално не работи”, каза кметът Николов. Днес той посети строителната площадка заедно с директора на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова. С тях беше и народният представител Иван Вълков, който се ангажира да помага за навременното държавно финансиране, с което ВиК трябва да подмени своите комуникации.

Налага се също EVN да измести част от контактната си мрежа по време на ремонта.

Пътят за Промишлена зона Юг е предназначен за тежка техника. Преди старта на строителните дейности състоянието му беше трагично, а движението по него трудно и опасно.

След реконструкцията той ще има стабилна основа, качествено покритие и работещо отводняване. Така разположените в района фирми, които дават работа на хиляди бургазлии, ще могат да функционират в един по-удобен и безопасен режим.Прочетено: 6430 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конникът в парк Южен парк Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Връзка след кафето Истанбул рибари ЛРД Лувъра, Париж - от Бутик pepi Фонтанът на От моста в Слънчев Бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development