Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Меглена Кунева: Казусът с ЛУКОЙЛ не е изненада и се дължи на лошо управление



31 Юли 2011, Неделя



„Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста.

„Отнемането на лиценза на „Лукойл Нефтохим” не е изненада и се дължи на лошо управление.” Това коментира във Варна гражданският кандидат-президент Меглена Кунева. „Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста. Това беше предупреждение, че нещо не наред. На същата позиция бяха и хората, които протестираха защо правителството тогава не чу потребителите”, допълни Кунева. Тя призова кабинетът да каже какъв е планa му за действие при създалата се кризисна ситуация. „Чета, че няма да има гориво за самолетите, че ще има проблеми с БДЖ в средата на туристическия сезон. Това ще има ефект върху цялата икономика, трябва да има ясна идея какво следва оттук нататък”, коментира още Меглена Кунева.
 Кандидатът за президент коментира и данните от социологическо проучване, според което ако изборите бяха днес, то тя би имала подкрепата на 38 % от избирателите, колкото и кандидатът на ГЕРБ. „Приемам всички данни от социологическите проучвания с интерес и смирение. Искам да дам решения и резултати. Едва когато хората могат да измерят резултата от моя труд, както беше с влизането в Европейския съюз, единствено тогава ще се чувствам спокойна, че съм направила максимума”, заяви Кунева и изрази притеснение за големия процент хора, които смятат, че изборите ще бъдат манипулирани. „Никак не се учудвам, че от Европа искат да знаят защо министърът на вътрешните работи е и шеф на предизборен щаб на партия, както и защо има огромен брой фантоми в избирателните списъци. Едва 15 на сто от гражданите вярват, че ще има честни избори, а над 37 на сто смятат, че вотът ще бъде манипулиран – това е отвъд най-тежките прогнози”, допълни Кунева.
 „Кандидатите за президентските избори тръгват от неравен старт.” Така гражданският кандидат за вицепрезидент Любомир Христов коментира отказа на ЦИК да регистрира Инициативния комитет и последвалото отхвърляне на жалбите от ВАС. Христов отбеляза, че партийните кандидати могат са събират средства преди да са се регистрирали, а независимите нямат това право.
„Очаквам с интерес, оптимизъм и добро чувство изборите. Една от критиките в последния доклад на ЕК е за избора на председателя на ВАС. Там Брюксел вижда политически привкус. Аз се надявам ВАС и ЦИК да опровергаят подобни предположения. Не ми е приятно страната ни да бъде споменавана с негативни оценки за демокрация по отношение на изборите. Ние нямахме критика в това отношение в продължение на много години,” каза още Кунева. Тя съобщи, че възнамерява да събира подписите за кампанията си лично и че атаките срешу нея имат обратен ефект.
На въпрос как ще коментира ветото на президента по Закона за дипломатическата служба Кунева заяви, че е „крайно време България да приключи с тази страница от своята история”. Тя коментира, че ако президентът е бил от друга партия, различна от тази, която издига и Ивайло Калфин, резултатът би могъл да е различен. Кандидатът за президент добави, че „докато левицата толерира доносниците в дипломацията, то управляващите позволяват да има доносници в МВР и в администрацията.”.


Прочетено: 4280 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Земя на хоризонта аз докато ние спи, те творят хотел приморец моят изгрев Нова професия pepi Декоративни дървени конструкций Ритуалната зала в гробищата Извилистая жизнь дерева
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development