Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Народното събрание си почива от себе си



29 Юли 2011, Петък


Автор: От ръководството на КНСБ
Източник: КНСБ

Ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България с огромна тревога и силно недоумение посреща решението на управляващата политическа сила и Народното събрание да излезе в лятна ваканция, като остави нерешен въпроса с избор на управител на Националния осигурителен институт.

Да се държи  без легитимно ръководство най-голямата социална институция в страната, разпоредител с втория по големина национален бюджет, отговорна за гарантиране социалните права на повече от 5 милиона български граждани е лекомислие, което КНСБ не разбира и не оправдава. Като отговорен социален партньор и организация, участваща в Надзорния съвет на НОИ Конфедерацията счита, че липсата на пълноправно управление в НОИ в продължение на месеци е неоправдан риск, който  може да се превърне в бомба със закъснител в най-неподходящо за страната време.
 В тази връзка ръководството на КНСБ призовава управляващата партия и всички народни представители да използват най-интензивно лятната си ваканция за да постигнат потребния им за избор на управител на НОИ консенсус по личността и професионалните й качества и още в първите дни на есенната сесия на Народното събрание да решат този въпрос.
Ползваме случая за да заявим, че сред  известните ни от медиите кандидатури  присъстват лица с малко странна и дори ненужна от гледна точка на функциите  на институцията професионална квалификация, както  и управленски опит, според нас далеч под „санитарния” минимум за  управление на такъв тип национална структура.
В качеството си  на национално представителна организация, участваща в управлението на Националния осигурителен институт КНСБ застава  зад кандидатурата на г-н Бисер Петков, в чиято  теоретична  подготовка,  висок професионален и управленски опит в сферата на осигурителните отношения, както и стойностни личностни качества сме имали възможност да се убедим и уверим.


Прочетено: 4382 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декоративната кула до хотел Финансова помощ за бедните попътна Американски Кокили за Строители Близо до жп гарата централна градска тоалетна АЗ фонтанът на площада Международен Семинар на фризьорите София централна градска тоалетна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development