Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Народното събрание си почива от себе си29 Юли 2011, Петък


Автор: От ръководството на КНСБ
Източник: КНСБ

Ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България с огромна тревога и силно недоумение посреща решението на управляващата политическа сила и Народното събрание да излезе в лятна ваканция, като остави нерешен въпроса с избор на управител на Националния осигурителен институт.

Да се държи  без легитимно ръководство най-голямата социална институция в страната, разпоредител с втория по големина национален бюджет, отговорна за гарантиране социалните права на повече от 5 милиона български граждани е лекомислие, което КНСБ не разбира и не оправдава. Като отговорен социален партньор и организация, участваща в Надзорния съвет на НОИ Конфедерацията счита, че липсата на пълноправно управление в НОИ в продължение на месеци е неоправдан риск, който  може да се превърне в бомба със закъснител в най-неподходящо за страната време.
 В тази връзка ръководството на КНСБ призовава управляващата партия и всички народни представители да използват най-интензивно лятната си ваканция за да постигнат потребния им за избор на управител на НОИ консенсус по личността и професионалните й качества и още в първите дни на есенната сесия на Народното събрание да решат този въпрос.
Ползваме случая за да заявим, че сред  известните ни от медиите кандидатури  присъстват лица с малко странна и дори ненужна от гледна точка на функциите  на институцията професионална квалификация, както  и управленски опит, според нас далеч под „санитарния” минимум за  управление на такъв тип национална структура.
В качеството си  на национално представителна организация, участваща в управлението на Националния осигурителен институт КНСБ застава  зад кандидатурата на г-н Бисер Петков, в чиято  теоретична  подготовка,  висок професионален и управленски опит в сферата на осигурителните отношения, както и стойностни личностни качества сме имали възможност да се убедим и уверим.


Прочетено: 2936 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залез В атака Река Сена, Париж от Бутик Пролет преди листата Връзка Vision ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК вечерен Бургас парапетът до къщичка в градината
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development