Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Защо Българите предпочитат да живеят в Испания



18 Юли 2011, Понеделник



Изследване на миграционния модел в Испания представят икономистите на БАН

Екипът от учени е проследил защо българите предпочитат да живеят там и какъв е техният имуществен, трудов и образователен статус.

Защо българите предпочитат да емигрират в Испания, колко трайни са намеренията им да се установят там за постоянно и какъв е техният имуществен, трудов и образователен статус ще представи утре екип на Института за икономически изследвания на БАН.

Изследването е част от проекта: „Българската диаспора в Западна Европа – трансгранична мобилност, национална идентичност и развитие”, финансиран от Фонд „Научни изследвания”, съобщи доц. Веселин Минчев, заместник-директор на Института и ръководител на екипа.

Според него данните от тази година са съпоставими с идентично проучване на българите в Испания през 2007 г., както и с проучванията на екипа на завръщащите се от чужбина и на потенциалната емиграция в страната. Това позволява да се проследи миграцията в развитие – има ли промяна в начина на заминаване, в какви фирми работят сънародниците ни в Испания, каква е секторнатата им заетост, финансово състояние, самочувствие и др.
Проучването се реализира от екип учени от БАН, УНСС, ЮЗУ „Неофит Рилски” и London Metropolitan University. То ще бъде представено на 19 юли, вторник, в Националния Пресклуб на БТА от 11:00 до 12:00 часа.



Прочетено: 12430 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Декоративни дървени конструкций Осенний натюрморт Три девойки ученички Републиканска след ремонта Международен Семинар на фризьорите София тия бански нищо не скриват... Флора Бургас 2009 Змийския остров - Созопол Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Компасът на ул.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development