Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ансамбъл „Българе” представя за първи път в Бургас Музикално – танцов шоу спектакъл “Албена”

Музикално – танцов шоу спектакъл “Албена”



Ансамбъл Българе в "Албена"
Ключови думи: ансамбъл Българе, община Бургас, музикално танцово шоу
06 Юли 2011, Сряда



Ако си мислите, че “Това е България” и “България през вековете” са много различни, то непременно трябва да видите третия спектакъл на ансамбъл “Българе” – “АЛБЕНА”. Със сигурност няма нищо общо с първите два. Този спектакъл показва красотата и силата на българската фолклорна песен.


Тази песен, която е съхранила нашия дух и самосъзнание през вековете, която ни прослави в целия свят и полетя в Космоса дори. Уникалното представление разкрива с пълна сила таланта на солистката на ансамбъла Албена Вескова, и като певица, и като актриса и като автор на песни. За около 1ч. и 40 мин. Тя изпява на живо 15 фолклорни и авторски песни от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония.
Освен Албена Вескова на сцената излизат родопския певец Любомир Петов, откритието на ансамбъл “Българе” трио ”THE UNIQUE VOICES ”, гайдаря Веселин Кузмов, кавалджията Владимир Величков и цигуларя Атанас Славов – Мравчо, които по отделно и заедно смайват публиката с невероятните си изпълнения.
Разбира се, че в спектакъла не само се пее. И този път ансамбъл “Българе” показват красотата на българския фолклорен танц, по нов и оригинален начин, изпълнен с много ефекти и новаторски режисьорски решения. Особено се открояват женския варненски танц и хорото на три ката, което демонстрира универсалността на танцьорите от ансамбъла.
Гвоздеят на спектакъла е “Надиграването на най-добрите танцьори на България”, победителят от което се определя с аплодисментите на публиката. Музиката на това танцово шоу е на композитора Цветан Цветков, а в него взема участие авторът на спектакъла -  Христо Димитров.
На сцената за първи път,  във фолклорното изкуство, ще участват  коне и  каскадьори . Но най-изненадващо е присъствието на прима-балерината на Националната опера и балет – Веса Тонова и нейните партньори.

Мероприятието ще се осъществи със съдествието и подкрепата на Община Бургас.

Билети на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска".






Прочетено: 6102 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец Spirit of Burgas ahtopol успях! Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA жълто най-съвестният представител ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Pepi евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development