Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Димитров - Херо: Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона в Бургас



Димитър Димитров - Херо: Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона в Бургас
Ключови думи: Димитър Димитров, Херо, селекция, футболисти, Бургас, Черноморец, Черноморец Бургас
21 Юни 2011, Вторник



Димитър Димитров: Желанието ми е основата на Черноморец – Бургас да бъде изградена от български момчета! Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона

Непосредствено преди първата тренировка на отбора на „Черноморец – Бургас”, старши треньорът Димитър Димитров се срещна с журналисти и отговори изчерпателно на техни въпроси. В интервюто са включени въпросите на различни медии.

-    Господин Димитров, какво си пожелавате преди началото на подготовката?
-    Пожелавам си здраве за мен и футболистите, късмет, по-малко  контузии и добро представяне в първенството, което обаче е следствие от добрата работа в подготвителния етап, който сега започваме. Съществена роля за това ще изиграе и селекцията, която ще направим до началото на шампионата.

-    Какви футболисти очаквате да пристигнат на проби през следващите дни?
-    Очаквам шестима футболисти, които ще дойдат в сряда. Те са чужденци и ще бъдат тествани в продължение на няколко дни, за да можем да преценим, дали някои от тях ще продължат с нас или не. Това е до лагера във Велинград. След това също ще идват хора на проби, т.е. селекционният процес ще продължи почти до началото на първенството. Закъсняхме малко със селекцията и ще ни бъде тежко, но ще трябва да се справим с трудностите.

-    Къде се крие причината за забавянето на трансфера на Старокин в Левски?
-    Причината е в една контузия на Сашо Киров, която е сериозна и това забавя финализирането на трансфера.
-    Кои са новите футболисти, които участват в първата тренировка на отбора?
-    Това са Венци Христов, Борислав Балджийски, Янко Георгиев. Очакваме и новите играчи, които ще дойдат до няколко дни. Ще проведем разговори с тях и ще преценим възможностите им. Кишишев също поддържа форма с нас, той ме помоли за това и аз разбира се му дадох съгласие. Групата ще бъде динамична до началото на първенството в този подготвителен процес, и ще бъде тествана и оформена. Също така в тренировките предстои да се включат  и няколко футболисти от Поморие, но тъй като те играха мачове до миналата седмица, съм им дал възможност за малко по-дълга почивка.

-    Може ли да кажете като брой, колко ще бъдат те?
-    Това не е важно, повтарям, че в подготвителния период ще тествам всички играчи – и българи, и чужденци като от тях ще избера най-добрите, тези които смятам че ще ни бъдат най-полезни.

-    Няколко думи за новия французин в отбора.
-    Соке Нзинга идва от втора дивизия на Франция. Играл е в „Брест” като ляв външен халф. Ще го тестваме по време на подготовката и ще преценим дали ще разчитаме на него в бъдеще.

-    Къде ще падне акцентът по време на лагера във Велинград?
-    Нормално ще наблегнем на базисната и физическата подготовка. Същевременно ще работим и върху тактиката и оформянето на стила ни на игра, избистрянето на състава, изчистването на функциите на отделните футболисти. Ще тренираме на терена в Ракитово, който е в много добро състояние.

-    Господин Димитров, големият брой чужденци в „Черноморец – Бургас” досега не се възприемаше добре от публиката. Вие ще промените ли нещо в тази посока?
-    Желанието ми е основата на състава да бъде изградена от български футболисти, но виждате че тъй като закъсняхме сме затруднени със селекцията. Въпреки всичко ще търсим и чужденци, с чиято помощ да изградим гръбнака на състава ни. Но пак казвам - в основата ще бъдат българските момчета, които са тук в момента.  Ще привличаме и млади футболисти, които постепенно ще интегрираме в първия състав.
-    Какви ще бъдат целите Ви в предстоящото първенство?
-    Несериозно ще бъде да говорим за високи цели, тъй като виждате, че започваме почти от нулата да градим базата и състава. Целта ми е да изградим добър отбор, който да играе приятен и добър футбол, а ако говорим за сериозни цели – то реално ние трябва да ги търсим през следващите шампионати.



Прочетено: 5630 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Довиждане, лято! бял минзухар централна градска тоалетна Бургаският кей Международен Семинар на фризьорите София Арина Странджански извор старина Best friends коте най-съвестният представител Созопол. морето
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development