Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Почетен плакет за спасителите от магистрала Тракия21 Юни 2011, ВторникКомисията по култура към Община Бургас одобри днес на свое заседание предложението на кмета Димитър Николов за удостояване с награда на македонският гражданин Васко Ристески и българинът Стефан Иванов, притекли се на помощ на пътниците на катастрофиралия автобус на магистрала Тракия.

Според регламента, членовете на Комисията по култура решиха двамата спасители да бъдат наградени с почетен плакет на Община Бургас.
Поводът за този жест е, че в критичния момент, с риск за собственият си живот, шофьорът на селскостопанска техника Стефан Иванов от Чирпан гаси пожара, а Васко Ристевски изважда пострадалите от катастрофиралия автобус. самоотвержените действия на двамата мъже се предотвратяват по-тежките последици от катастрофата и много хора запазват живота си, сред които и граждани на град Бургас. За проявения героизъм няколко дни след трагедията Васко Ристески получи и българско гражданство.
Прочетено: 3524 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
врабец Конкурс прическа Бургас 2009 Жълто подрумиче Тройно дестилирана украинска водка Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Строеж с кран Йоан Костадинов pepi Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Най-тъжната ми снимка... камини
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development