Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Информационната кампания Управление на енергийната ефективност продължава в Бургас



енергийна ефективност, Бургас
Ключови думи: АЕЕ, енергийна ефективност, енергийна, ефективност, енергийни, енергийно, планиране
14 Юни 2011, Вторник



Със семинар на 14 юни в Бургас АЕЕ продължава информационната кампания „Управление на енергийната ефективност” в шестте района за икономическо планиране. Домакин е Областна администрация Бургас. Такива семинари вече се проведоха в Пловдив, Русе и Плевен, а предстоят във Варна и София.

Целта на информационната кампания на АЕЕ е повече хора от градовете и регионите да се запознаят с политиките за намаляване на енергийното потребление, изпълнението на  националните цели за енергийна ефективност и задълженията на страната като член на ЕС. 
България има определена цел за постигане на енергийни спестявания, която е дефинирана в Първия национален план за действие по енергийна ефективност, разработен в изпълнение на Директива 2006/32/ЕК. Индикативната национална цел за енергийно спестяване от 2008 до 2016 е в размер не по-малко от 9 % от крайното енергийно потребление за 9 години. Това означава, че страната ни трябва осигури годишно спестяване на горива и енергии на обща стойност 7 291 GWh.    
За да изпълним тази цел до 2016, страната ни има ангажимент да доказва изпълнението на 1% енергийни спестявания годишно, което представлява 810 GWh/год. Изпълнението на тези цели са разпределени като индивидуални цели на задължените по ЗЕЕ лица – търговци на енергия, собственици на сгради с разгърната застроена площ 1 000 кв. м. и на собственици на промишлени системи с годишно потребление над 3 000 MWh/год.
    На семинара в Бургас експертите от АЕЕ поставят акцент  върху индивидуалните цели за енергийни спестявания на задължените лица в Югоизточен  район за планиране. Ще бъде представена и информация за управлението на енергийната ефективност в сгради и промишлени системи, контролните функции на АЕЕ при обследвания за енергийна ефективност в публичния сектор и в индустрията, както и финансови инструменти, като ЕСКО договори  и др.   
    Очаква се да присъстват представители на областните и общинските администрация, бизнеса, неправителствения сектор от Югоизточен район за планиране.
    Семинарът на АЕЕ „Управление на енергийната ефективност”  ще се открие  на 14.05.2011 /четвъртък/ в 10.00 ч. в областна администрация, ул. Цар Петър” 1.
 


Прочетено: 4272 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Бургаският кей Фонтанът на площад pepta Графила 2009, Бургас Spirit of Burgas СУЕТНОС Конкур глазами зрителя Гараж на село късче от Морската градина Европейка моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development