Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТПП стана гарант за повишаване събираемостта на т.н. тротоарно право



БТПП стана гарант за повишаване събираемостта на т.н. тротоарно право
Ключови думи:
03 Юни 2011, Петък



Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в среща днес на Браншовата асоциация на ресторантьорите в гр. София с кмета Йорданка Фандъкова и с председателя на Общинския съвет Андрей Иванов за определянето на нови приемливи тарифи за използване на тротоарните площи от заведенията и ресторантите в София.

При срещата беше прието, че в условията на криза намирането на общия интерес между бизнеса и ръководството на Столична община може да има като резултат повишаване на събираемостта на таксите за използване на общински площи за нуждите на ресторантьорите.
Според г-жа Фандъкова опитът за подобряването на събираемостта в резултат на сключване на споразумение с бранша на ресторантьорите за таксите за авторско право за ползването на музика, може да бъде пренесен и по отношение на таксите за тротоарните площи от заведенията в София.
По разпореждане на Кмета г-жа Фандъкова беше сформирана работна група под ръководството Заместник-кмет Ирина Савина, която в срок от 10 дни да предложи на ръководството на общината варианти за новите приемливи цени.
В условията на намалени обороти търговците до момента отказват да вадят маси на тротоара, за да остане печалба и за тях.


Прочетено: 7180 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Камини CLAM Фрагмент от сграда в Бургас търговски център Конкурс прическа Бургас 2009 Pepi МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Зима в Странджа Гараж на село Флора Бургас 2009 майк Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development