Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Община Бургас
Детска площадка в Бургас отвори врати изцяло обновена

В Бургас на Първи юни .02 Юни 2011, Четвъртък


Източник: Bourgas.org

Детската площадска зад сладкарница Златната рибка изцяло обновена. Така би звучала новината преди години. Днес Площадката е обявена за най-старата в Бургас. Истиността на това твърдение може да се оспори, което не намалява стойността на придобивката за децата на Бургас

Една от най-известните детска площадка в Бургас е обновена  в Деня на детето. Детският кът "до Гъбката" в Морската градина беше открит от кмета на община Бургас Димитър Николов.  Много деца и родители, които бяха избрали да посрещнат 1 юни именно на това място.

Фактологията в прес съобщението на Общината куца, за да се докаже, че всичко започва от утре. До Гъбката имаше люлки с "покривче" - метални, красиво изрисувани детски съоръжения. Тях наричахме детския кът.

Средствата за ремонт и благоустрояване на площадката в размер на 195 000 лв. бяха осигурени от Община Бургас, след като през 2010 г. тя получи собствеността върху нея от държавата. Така един от най-предпочитаните за игра и почивка места в историческата част на Приморски парк, възвърна своя облик, след като през последните няколко години то стоя занемарено и негодно за използване.
 
Кметът Димитър Николов пожела на децата да са здрави, за да могат да прекарват много радостни мигове както на тази, така и на всички детски площадки в града. Той призова както малките, така и възрастните да пазят новите съоръжения, така че да им се радваме максимално дълго време.

След извършения ремонт, Бургас за първи път има площадка с обособени игрови зони както за най-малките – децата от 0 до 3 г., така и за по-големите – от 3 до 12 г. Повечето от тях са подходящи за използване и от деца с увреждания. Декоративна скала за катерене и съоръжение за игра с вода са сред най-атрактивните нововъведения. Монтирани са още нови люлки, клатушки, комбинирани детски съоръжения с функции за пързаляне, въртене, пазене на равновесие, катерене. Всички съоръжения са изработени от изключително висококачествени материали, със специално покритие, устойчиво на влага, подходящо за местоположението им в близост до морето. Площадката е подсигурена с ударопоглъщаща настилка от висок клас, която гарантира сигурността на децата. Заедно със съоръженията за игра в детския кът е монтирана и нова паркова мебел: пейки, кошчета за отпадъци, чешмичка, беседка, ограда. Районът е озеленен с дълготрайна декоративна растителност, затревени са засегнатите при строителството терени. Възстановени са подземните комуникации – ВиК, ел. мрежа. Изградено е ново парково осветление. С оглед опазването на детския кът вечер той ще се заключва.

43 са ремонтираните или новоизградени детски площадки в Община Бургас за последните три години и половина. Много скоро предстои откриването на още един емблематичен за Бургас детски кът – Стената на приказките.


Детската площадка е разделена на две секции - по възрастова група.

След официалното откриване на площадката, там започна детски хепънинг с игри, музика и подаръци, осигурени със съдействието на  МБАЛ „Дева Мария”, Philips Avent България, Happy Bar&Grill  и Първа частна детска млечна кухня „Бамбини”.  Прочетено: 5610 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декоративната кула до хотел Мото клуб Дива свиня зад решека Черноморец Бургас Весела димитров ден Spirit of Burgas Графила 2009, Бургас Община Бургас бургас 9 мая 2015 года
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development