Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Внимание и грижа за опазване на горите, дивеча и рибата



Внимание и грижа за опазване на горите, дивеча и рибата
Ключови думи: неправителствени организации, Изпълнителната агенция по горите, Бисер Дачев, ДНСК, ИАРА, НЛРС, СПРБ, НАП, МОСВ, опазване на горите
28 Май 2011, Събота


Автор: Дончо Иванов

Националният консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибата проведе заседание в заседателната зала на Министерство на земеделието и храните, за да обсъди резултатите от дейността на Изпълнителната агенция по горите и на партниращи граждански организации.


В заседанието участваха представители на  гражданско сдружение „Хармония” и столичните неправителствени организации, работещи в мрежа за усвояването на добри европейски практики по европейски стандарти.
Отчетът на Изпълнителната агенция по горите за опазването на горите и дивеча  беше представен от инж. Бисер Дачев, изпълнителен директор на агенцията. Дадена беше информация за охраняваните територии и броя на служителите, за извършените проверки на превозни средства, лица и обекти, свързани с ползването, преработката и търговията с горски, дивечови и рибни ресурси, както и за задържаните вещи и средства за нарушения. Коментирани бяха резултатите от съвместни проверки с участие на представители на МВР, прокуратура, Агенция „Митници”, ДНСК, ИАРА, НЛРС, СПРБ, НАП, МОСВ, както и причините и последствията за най-мащабните пожари, предизвикани основно от палене на пасбища и стърнища.
Участниците във форума участваха в разискванията по представеното информация и направиха предложения за усъвършенстване на дейностите по опазването гората, дивеча и рибата.



Прочетено: 5300 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ моите цветя изгрев бл.29 вх.7 моите цветя АХИЛОЙ Алуминиеви парапети Промоция Морска градина Бургас Парк в Бургас, Младежки дом Пластири за отслабване Hoodia (Худия) pepi през деня не трябва да спиш! ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development