Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТПП съорганизатор на Източно европейски форум за зелена енергия



БТПП съорганизатор на Източно европейски форум за зелена енергия
Ключови думи: БТПП, Източно европейски, форум, зелена енергия, София, КОТРА, Корея, България, Румъния, Унгария, Полша
27 Май 2011, Петък



На 26 май 2011 г. в София се проведе Източно европейски форум за зелена енергия. Събитието бе организирано по повод посещение на корейска бизнес делегация с интереси в областта на енергията от възстановяеми източници. Организатор бе офисът на Корейската агенция за насърчаване на търговията – КОТРА в София.


Зам.председателят на БТПП Георги Стоев приветства участниците, заедно с председателя на КОТРА д-р Чо Хуан Ик и Н.Пр. д-р Чън Би Хо – извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Корея в София.

Г-н Стоев се обърна към представителите на фирми от България, Корея, Румъния, Унгария и Полша, като сподели, че се надява споразумението за свободна търговия между ЕС и Корея, което влиза в сила от 1 юли 2011 г. ще доведе до още по-успешни партньорства. „Факт е, че интересът към възстановяемите източници на енергия е огромен”, каза г-н Стоев. От началото на годината това е третото събитие, организирано от КОТРА в София на тази тема. Според него са нужни още усилия за постигане на заложените от ЕС и в частност от България цели за добив и консумация на зелена енергия до 2020 г. Зам.председателят на БТПП покани корейските фирми да търсят български партньори и в други икономически сектори.

Председателят на КОТРА сподели, че корейските фирми приемат Източна Европа като място, което предлага благоприятни условия за инвестиции във възобновяемата енергия. Разбира се, съдействието на правителствата в съответните държави е от полза при формиране на политика и предоставяне на изгодни условия за бизнес.

Н.Пр. Чън Би Хо поздрави участниците във форума и сподели, че с новия закон за възобновяема енергия, приет наскоро в България се разкриват и нови възможности за корейските инвеститори. Разбира се, има конфликтни моменти, но общите очаквания са за запазване на доброто сътрудничество в сектора.

Форумът продължи с представяне на условията за разработване на проекти за добив на енергия от възобновяеми източници в България, Румъния, Полша, Унгария.

Участниците в събитието продължават своята работа и утре, когато ще се проведат двустранни срещи с местни партньори.


Прочетено: 4190 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас., ФЛОРА 2008 Инкубатори за люпене на яйца Кукерландия 2011, Ямбол Конкурс прическа Бургас 2009 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Wall! съботно кафе Синята пеперудка Бургас, мостика
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development