Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТПП съорганизатор на Източно европейски форум за зелена енергия



БТПП съорганизатор на Източно европейски форум за зелена енергия
Ключови думи: БТПП, Източно европейски, форум, зелена енергия, София, КОТРА, Корея, България, Румъния, Унгария, Полша
27 Май 2011, Петък



На 26 май 2011 г. в София се проведе Източно европейски форум за зелена енергия. Събитието бе организирано по повод посещение на корейска бизнес делегация с интереси в областта на енергията от възстановяеми източници. Организатор бе офисът на Корейската агенция за насърчаване на търговията – КОТРА в София.


Зам.председателят на БТПП Георги Стоев приветства участниците, заедно с председателя на КОТРА д-р Чо Хуан Ик и Н.Пр. д-р Чън Би Хо – извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Корея в София.

Г-н Стоев се обърна към представителите на фирми от България, Корея, Румъния, Унгария и Полша, като сподели, че се надява споразумението за свободна търговия между ЕС и Корея, което влиза в сила от 1 юли 2011 г. ще доведе до още по-успешни партньорства. „Факт е, че интересът към възстановяемите източници на енергия е огромен”, каза г-н Стоев. От началото на годината това е третото събитие, организирано от КОТРА в София на тази тема. Според него са нужни още усилия за постигане на заложените от ЕС и в частност от България цели за добив и консумация на зелена енергия до 2020 г. Зам.председателят на БТПП покани корейските фирми да търсят български партньори и в други икономически сектори.

Председателят на КОТРА сподели, че корейските фирми приемат Източна Европа като място, което предлага благоприятни условия за инвестиции във възобновяемата енергия. Разбира се, съдействието на правителствата в съответните държави е от полза при формиране на политика и предоставяне на изгодни условия за бизнес.

Н.Пр. Чън Би Хо поздрави участниците във форума и сподели, че с новия закон за възобновяема енергия, приет наскоро в България се разкриват и нови възможности за корейските инвеститори. Разбира се, има конфликтни моменти, но общите очаквания са за запазване на доброто сътрудничество в сектора.

Форумът продължи с представяне на условията за разработване на проекти за добив на енергия от възобновяеми източници в България, Румъния, Полша, Унгария.

Участниците в събитието продължават своята работа и утре, когато ще се проведат двустранни срещи с местни партньори.


Прочетено: 4154 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декабрь 2017 года kss Странджа Театър за драма. опера и балет, Бургас Журналистка къщичка в градината трансвагон Аз И Брат ми  с децата . полети и пристани 01 Рози
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development