Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - Австрийци проявяват интерес към обучението по туризъм в Бургас



Визитата на посланика на Австрия е по покана на Община Бургас по повод концерта в Бургас, който е част от 15-те Австрийски музикални седмици в България.
Ключови думи: Бургас, Райвегер, Австрия, концерт
11 Май 2011, Сряда



Посланика на Република Австрия Негово превъзходителство Герхард Райвегер посети Бургас. Той беше придружен от Мария Нейкова – председател на Виенския клуб в София

Визитата на посланика на Австрия е по покана на Община Бургас по повод концерта в Бургас, който е част от 15-те Австрийски музикални седмици в България.

Посланик Райвегер бе запознат с възможностите за инвестиции, които предоставя Бургас и по-големите инвестиционни проекти – развитието по проекта „Интегриран градски транспорт”, изграждането на АМ „Тракия”, модернизацията на пристанището и старта на реконструкцията на жп отсечката Пловдив-Бургас.

Обсъдиха се възможностите за съвместно сътрудничество в сферата на културния, кулинарния и екологичния туризъм и установяване на връзки между професионалните училища по туризъм в двете страни.

Веднага след срещата кметът Димитър Николов и Н. Пр. Герхард Райвегер взеха участие в пресконференция по повод концерта в Бургас под надслов „Музика по течението на Дунава”. Посланикът разказа, че в него ще бъдат включени произведения на Лотар Кемптер, Франц  Доплер, Джордже Енеску, Панчо Владигеров, Филип Кутев и Франц Шуберт, които ще бъдат изпълнени от световно известните музиканти Дитер Флури /флейта/ и Мария Принц /пиано/.

В края на брифинга, кметът Николов подари картина от бургаския художник Фоти Фотев на посланик Райвегер, който сподели, че като жител на планинска държава, каквато е Австрия, морето крие голямо очарование за него.

 



Прочетено: 3288 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София старина Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ social distance Поглед от дрон Вече съм голяма pepi Камини CLAM - CORTONA angolare ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА камини МАРИНА КЕИП Първа копка Долно Езерово
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development