Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Предизборни ремонти в Бургас



подлез, Бурга, ремонт, хидроизолация, подлези бургас
Ключови думи: подлез, Бурга, ремонт, хидроизолация, подлези бургас
06 Май 2011, Петък



В прослава

Веднага след премахване на прогнилия окачен таван, стартираха и строителните дейности по отстраняване на основната причина, поради която най-големият пешеходен подлез в Бургас – „Янко Андонов”, се превръща в корито при всеки дъжд, който се изсипе. Спешният ремонт бе разпореден от кмета Димитър Николов след десетки жалби на търговци и жители от комплексите „Изгрев” и „Зорница”. Повече от 30 години не е правена дори частична реконструкция на пешеходното съоръжение.
Зейналата огромна пукнатина на асфалта на бул. „Никола Петков” и нарушената хидроизолация под него са предпоставка дъждовната вода редовно да наводнява подлеза и го прави невъзможен за преминаване.
Ремонтните дейности включват демонтаж на старата и прогнила хидроизолация, фрезоване на асфалта, премахване на старите бордюри и тротоарни плочки, почистване на отворената фуга между двете носещи греди в мястото на теча, запълването й с битум, смяна на нарушената хидроизолация с нова 3-пластова и възстановяване на острова и пътната настилка.

За окончателното и трайно прекратяване на наводненията, освен амортизирания уличен участък над подлеза, ремонт ще претърпи и островът между двете платна за движение.

Освен на пътното платно над подлеза, ремонт се извършва и вътре в него. В момента работници демонтират от тавана старото и неработещо осветление и полагат конструкцията на новия окачен таван. Свалени са и изпочупените охранителни решетки.

Дейностите, които предстои да бъдат извършени включват още подмяна на ел. инсталацията, боядисване на стените, отстраняване на графитите от стените, нови осветителни тела, отпушване на шахтите и нови отводнителни решетки. Всички магазини в подлеза ще бъдат боядисани и освежени от самите наематели.
Средствата за ремонта са осигурени от Община Бургас.

Пешеходният подлез е единственият, който свързва двата бургаски комплекса „Изгрев” и „Зорница” и именно поради тази причина оттам ежедневно преминават много хора. Той е построен преди близо три десетилетия и оттогава не му е правен ремонт.

Години наред състоянието му се влошаваше, а честите наводнения и липсата на каквото и да било осветление, ставаха причина за кражби и нападения над минувачите и търговските обекти, намиращи се в него. Десетки са жалбите подавани от граждани относно критичното му състояние, но без резултат до този момент.

За безопасност на минувачите и търговците, ще бъдат възстановени и металните врати на 4-те входа на подлеза, които ще бъдат заключвани в полунощ и отключвани рано сутрин.




Подлези бургас

Подлези бургас

Подлези бургас

Подлези Бургас

Подлези бургас

Подлези бургас
Прочетено: 7058 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Пролет преди листата Бул Христо Ботев в Бургас на границата с брега Слънчев бряг не е само строителен обект Полет Данил Машините на Леонардо Пристанището в Бургас Римокатолическата черква
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development