Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кръгла маса за глобалните и локалните аспекти на устойчивото развитие



06 Май 2011, Петък



Обсъдиха реализирането на принципи на устойчиво развитие в локален, национален и глобален план на кръгла маса, по повод визитата на Бан Ки-мун

Домакини на форума бяха Организация на обединените българи /ООБ/ и Международната академия за българознание, иновации и култура /МАБИК/, с участието на гражданско сдружение „Хармония”, Фондация „Институт за устойчиво развитие”, Коалиция за устойчиво развитие, Младежка федерация за устойчиво развитие и др. граждански формации с идеална цел. Главна тема беше диалогът между властите, научния сектор, бизнеса  и гражданските организации за съгласуване на интересите в полза на опазване на околната среда, повишаване на качеството на живот, съхраняване на историческите и културните ценности.
Акад. Сергей Иванов от МАБИК председателстваше форума в панела, търсещ теми от предисторията и Средновековието град на София и българските земи, и предлагащ инициативи за изучаване, съхранение и популяризиране на  историята, но така също и на културните и технически български достижения пред европейските ни партньори и пред света. По мнението на участниците представянето и усвояването на добри европейски практики у нас трябва да бъде съпроводено с представянето на състояли се вече успешни български модели по урбанизация, развитие на градска среда и културно развитие.
 Под ръководството на проф. д-р Пенчо Пенчев  бяха разгледани предизвикателствата на глобалните политики за устойчиво развитие,  постулатите на Лисабонския договор и Лисабонската стратегия, изискванията на редица международни конвенции и евродирективи, по които България е страна, и възможността им за реализиране в българската столица и на територията на българската държава.
Форумът изработи и прие послание, което от името на Третия сектор да бъде връчено на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун при предстоящото му посещение в София по време на лекцията му пред софийската общественост и университетските среди.



Прочетено: 4626 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Тавия червено Пази се Черноморец Бургас Калиакра Змийския остров - Созопол Кукерландия 2011, Ямбол ЦЪРКВА Истанбул рибари Алекс Републиканска след ремонта
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development