Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Професионализъм е философията на екипа на бившата Военна болница

ДКЦ „Св.Георги Победоносец“ на 10 години. Честито и от нас



05 Май 2011, Четвъртък



Наследникът на бившата военна болница се слави с високия професионализъм на своите лекари и медсестри и съвременна апаратура, както и с общата акредитационна оценка отличен

В навечерието на Деня на храбростта т.г. бургаският ДКЦ „Св. Георги Победоносец" става на 10 години. Историята на лечебното заведение започва по-рано, през далечната 1951 г., когато по нареждане на Медицинско управление към МНО - Русенската Военна болница с двете си щатни отделения - Терапевтично и Хирургично, рентгенов кабинет, физиотерапевтичен кабинет и лаборатория са преместени на територията на Бургас.
Със заповед на Министъра на отбраната, считано от 01.09.1992 година Военна болница - Бургас е със статут на Военна поликлиника. От 01.01.2000 година Военна поликлиника е със статут на Диагностично-консултативен център към МО. С Разпореждане № 2 от 09.01.2001 година на Министерски съвет, Диагностично-консултативен център към МО е преобразуван в еднолично търговско дружество с ограничена отговорност с държавно имущество с наименование Диагностично-консултативен център "Св. Георги Победоносец". От 16.04.2001 година бившето ДКЦ - МО започва да работи като Диагностично-консултативен център "Свети Георги Победоносец" ЕООД - Бургас със 100 % държавно участие.

ДКЦ "Свети Георги Победоносец" ЕООД е лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ, изпълняващо мисията по предпазване, възстановяване и укрепване здравето на населението. Като наследник на бившата Военна болница, дружеството продължава традицията за качествено обслужване на пациентите и висок професионализъм на специалистите, като  осъществява съвременна, научно-обоснована и високо ефективна консултативна, диагностично-лечебна и рехабилитационна помощ на болни български и чуждестранни граждани. ДКЦ получи акредитационна оценка за цялостна дейност - "отлична" с пет звезди за срок от пет години от Временна Експертна Комисия по Оценяване /ВЕКО/ и Акредитационен съвет към Министерство на здравеопазването, а също и Сертификат за Система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008.

Профилактичното начало е основен принцип залегнал в организацията на работата на лечебното заведение. Към ДКЦ функционират следните кабинети за специализирана медицинска дейност: обща и съдова хирургия, терапевтичен, очен, кардиологичен, неврологичен, ортопедичен, кожно-венерологичен, пневмологичен, УНГ, АГ, педиатричен, урологичен, онкологичен, алергологичен, физиотерапевтичен и ЛКК; клинична и микробиологична лаборатория; лаборатория за образна диагностика: скенер, рентген, ехограф, особено се акцентува на профилактиката на рака на млечната жлеза, чрез прецизни изследвания със съвременен ехограф и рентгенов апарат - мамограф, като на разположение е и специалист онколог-хирург.

За извършване на високоспециализарите изследвания, като велоергометрия, холтер, доплер, ЕЕГ, ЕМГ, функционално изследване на дишането, горна и долна ендоскопия и други, ДКЦ "Свети Георги Победоносец" ЕООД работи със следната апаратура: система за компютърна дигитална рентгенография, рентгенови апарати за графии и скопии, скенер, висок клас ехограф с цветен доплер, мамограф, велоергометър, ЕКГ холтер, фиброгастроскоп, фиброколоноскоп с видеокамера, колпоскоп, ректоскоп, авторефрактометър, доплер за интракраниални и периферни съдове, електромиограф, апарат за изследване на хормони и много други.

ДКЦ "Свети Георги Победоносец" ЕООД разполага и със стационар с операционна зала. Там се извършват конвенционални безкръвни операции на хемороиди и фисури. В ДКЦ на функционален принцип работи и Център за профилактика и борба с остеопорозата, разполагащ с последно поколение медицинска апаратура - "DEXA-DPX Pro" за измерване на костната плътност.

Освен с Националната здравноосигурителна каса, ДКЦ "Свети Георги Победоносец" ЕООД успешно работи и с много здравноосигурителни фондове: "Дженерали Закрила ЗО" АД, "ЗОК България Здраве" АД, "ДЗИ - Здравно осигуряване" АД, "Общинска Здравноосигурителна каса" АД, "Евроинс - Здравно осигуряване" ЕАД, ЗОК „Надежда" АД, ЗОД "Булстрад Здраве" АД, "ДОМ Здраве" АД, ЗОК "ЦКБ Здраве" ЕАД, "ЗОФ ДАЛЛБОГГ: Живот и здраве" ЕАД и др.



Прочетено: 6838 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас ahtopol пепи Флора Бургас 2009 Созопол Дива свиня зад решека небе Флора Бургас 2009 камини Весела ХРИСТИ врабец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development