Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
ПР Публикации
Открити уъркшопи по зумба, самба и регетон на 6, 7 и 8 май пред НДК

Безплатни уроци за деца по хип-хоп, салса и латино



05 Май 2011, Четвъртък



Навръх Гергьовден официално стартира 7-ият Фанта Денс Фестивал, който тази година ще предостави възможност на всички столичани и гости на София само за три дни да влязат в крак с най-модерните и популярни танци, като усвоят движенията на хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зумба, зук, кизомба и много други.

Навръх Гергьовден официално стартира 7-ият Фанта Денс Фестивал, който тази година ще предостави възможност на всички столичани и гости на София само за три дни да влязат в крак с най-модерните и популярни танци, като усвоят  движенията на хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зумба, зук, кизомба и много други.  Като че ли специално за вълнуващата танцова фиеста метеорологичните прогнози обещават слънце и усмихнато пролетно време.

7-ият Фанта Денс Фестивал е част от Календара с културни събития на Столична Община и се провежда с медийното партньорство на The Voice Radio&TV. Организаторите от „Фиеста Тийм” и Столична Община са предвидили майсторски класове при топ танцьори и хореографи от цял свят. Сред най-колоритните и виртуозни преподаватели са имената на The Ballet National Firulete  (Колумбия, с уроци по танго, акробатична и колумбийска салса) - Световни шампиони по салса за 2010 г., Juan Matos (САЩ, уроци по салса по двойки), Tropical Gem (Италия, уъркшопи по салса), Flamboyan Dancers (Италия), Seo Fernandez (Куба, регетон), Alex Lima /Бразилия, уроци по самба/, Mounir /Франция, майсторски клас по брейк денс/, David Colas/Франция, брейк денс/ и много други. Уроците са разделени на различни нива, така че дори и никога да не сте пробвали стъпките на някой от тези танци, ще се докоснете до тайната и вълшебството на ритмите. Уъркшопите включват както танцувални техники за двойки, така и различни индивидуални занимания.

За първи път в историята на Фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК в рамките на THE VOICE OPEN DANCE STAGE. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Програматa на сцената предвижда всяка сутрин да се започва с едночасови уроци по новия танцов-фитнес хит ZUMBA. По-късно любителите на танца ще могат да се насладят на уроци по хип-хоп, брейк, салса, реге-тон, самба и много други. Ако се чудете какви са движенията на латинския хип-хоп, ще имате шанс да ги усвоите лично от кубинеца Seo Fernandez, а уроци по самба можете да вземете от бразилеца Alex Lima.

В рамките на Фанта Денс Фестивала на 7 и 8 май от 10 часа в залите 7, 8 и 9 на НДК ще има и безплатни уъркшопи за деца по салса, хип-хоп и латино с очарователния Mako  и танцьорите от Dance Academy. 
 За избора на музиката по време на партитата в дните от фестивала ще се грижат едни от най-добрите DJ-и в света: латино танци: DJ El Malo (Швейцария), DJ Mauri (Холандия), DJ Tazz (Гърция), DJ Mehmed (Турция), DJ Dobcho (България), Alex DJ (България), DJ Dian (България); хип-хоп танци: DJ Swed Lu (Германия), Bugs & N.A.S.O (България), 100 Kila (България), Fruit Sessions (DJ Staycool DJ StichDJ Nikoz DJ Criteria), DJ Cass (България) ; DJ Fail 2 (България), брейк денс: DJ Panic (Холандия), DJ Skill (България).
За първи път по време на Фестивала ще се проведе състезание Fiesta Cup, което ще определи най-добрите хип хоп, брейк и салса танцьори в България. Състезанието ще се проведе в последния ден от фестивала и ще бъде разделено в различни дивизии в зависимост от вида танц.

Цените на билетите за Фестивала са между 10 и 30 лева и могат да бъдат закупени от Билетната каса на НДК и http://www.eventim.bg/

Фанта Денс Фестивал

Seo Fernandez е роден в Куба, започва да танцува като дете – по улиците и в училище. Посещава училище за вариетета и развлечения, а през 1989-та получава диплома за професионален танцьор. Три години работи в различни театри и кабарета в Хавана преди да стане част от известната театрална трупа "Cubanacan". В качеството си на хореограф той ръководи турнето на театъра в Южна Америка и Европа. Премества се в Италия през 1995-та с идеята да разпространи латиноамериканската музика и танци в Европа. Бързо си спечелва популярност благодарение на своите харизма и артистични умения по време на представления. Работи като танцьор за MTV, Algida Tour и други. Талантът му се разпростира и по отношение на музиката. Пял е с група Raza Latina, с които записва бачата парчето "Es por ti", песен, която има невероятен успех в Италия и по света. С първият си самостоятелен сингъл "Remena" Сео Фернандез постига световна известност, а малко след това се появява и първият му самостоятелен албум "Atacando".

Alex Lima е роден в Бразилия. Премества се да живее във Франция през 1998 г. и става част от "Parisian Latino Tribe". Разработва артистичен проект с името „салсамба” – смесица от най-различни латино и бразилски ритми. Инструктор и изпълнител, Alex Lima е един от най-известните бразилски танцьори в света. Разработва също така и „Салса бразилски стил”, който се основава на основните характеристики на народа на Бразилия – музикалност и суинг.

Стилът му се отличава с невероятни стъпки с крака и със способността да импровизира, показвайки най-емоционалната страна на танца. Неговото соло шоу е в центъра на повечето салса събития не само в Европа, но и по света. Алекс преподава в най-добрите танцови школи във Франция и като хореограф е поставял няколко представления за френската телевизия и театри.



Прочетено: 8812 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
3
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Кой си изгуби мидите?  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Театър за драма. опера и балет, Бургас Залив край Созопол Инкубатори за люпене на яйца Пристанището в Бургас Източнокатолическата черква Балчик дъга Гимназия Раковски Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development