Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Поморие: турнир по спортни танци на Гергьовден в Поморие



03 Май 2011, Вторник



Поморие: Богата културна програма в чест на Свети Георги Победоносец в Поморие

За пета поредна година състезателите по спортни танци на България ще си дадат среща край морето в рамките на открития турнир по спортни танци за купата на община Поморие. Той се организира по случай официалния празник на град Поморие 6- ти май – ден на Св. Георги Победоносец. Над 100 двойки от цяла България ще премерят умения и хореография под зоркия поглед на 19 членно жури. На 7 май от 11 часа вратите на спортната зала към петзвездния балнеохотел „Поморие” ще са отворени за всеки, който иска да се потопи в магията на танците. Според регламента участниците ще се състезават в 14 състезателни класа, а за желаещите да танцуват, записванията продължават до 5 май.

Организаторите на мероприятието -клубът по спортни танци „Поморие” и Българската федерация по спортни танци са избрали за свой патрон кмета на община Поморие инж. Петър Златанов, с чиято подкрепа състезанието се е превърнало в традиция.

Танцовият турнир е  само една малка част от богатия културен календар, с който в Поморие ще отбележат деня на Св. Георги Победоносец. На 4 и 5 май почитателите на музата на танца Тепсихора ще имат възможност да се докоснат и до българската фолклорна съкровищница. На лятната сцена на читалище „Светлина” националния тракийски фоклорен събор „Гергьовден” ще събере певци и музиканти, готови да се надсвирват и надпяват с тракийски и странджански песни. На връх Гергьовден от 11 часа бургаският ансамбъл „Странджа” ще извие празнично хоро в центъра на Поморие.

Жадните за култура ще открият в празничния афиш още концерти и изложби,  като за всички събития, включени в програмата, входът е безплатен.

 

ПРОГРАМА:

• На 4 май от 18:00 ч. в залата на ч-ще “Просвета” концерт на Дамски хор “Анхиало” с диригент Александър Перпериев.
• На 4 и 5 май от 9:30 ч. на лятната сцена на ч-ще “Светлина” национален тракийски фолклорен събор “Гергьовден”
• На 5 май от 16:30 ч. в р-т “Поморие” „20 години приятелство с Неа Анхиало” – концертна програма с участието на хора на гр. Неа Анхиало и хор и танцов състав при българо – гръцко дружество „Анхиало”– гр. Поморие. Диригент на хора – Розалина Коцева, ръководител на танцовия състав – Лиляна Христова.
• На 6 май от 10:30 ч. на лятната сцена на ч-ще “Светлина” концерт на Духов оркестър – Поморие с диригент Ангел Панцирков. От 11.00 ч. на сцената ще бъдат посрещнати официалните гости, а приветствие по случай Гергьовден ще произнесе инж. Петър Златанов – кмет на община Поморие. Програмата ще продължи с празничен концерт на Фолклорен ансамбъл „Странджа” – гр. Бургас с художествен ръководител Марио Егов.
• На 7 май от 11:00 ч. в спортната зала на Балнеохотел „Поморие” открит турнир по спортни танци за купата на община Поморие.
• На 9 май от 17.00 ч. в изложбената зала на ОДК традиционна детска изложба – конкурс „Празничен букет за моя град”.



Прочетено: 4844 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз с майка и татко Конкурс прическа Бургас 2009 Един pepi social distance Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Бургас, ФЛОРА 2008 pepi Неизползваната жп линия в парк Велодорожка Художник ll
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development