Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стойко Танков: Законът не забранява кметът да бъде номиниран за депутат



04 Ноември 2004, Четвъртък


Автор: Burgas Info



- Бизнесът в България поиска парламент от 100 народни представители. Удачно ли е, според Вас това предложение?

- Личното ми мнение е, че 240 народни представители са много за България. Дали ще са 100 или 180 е въпрос на анализ. Трябва да се направи сравнение и с други държави. Но мен лично ме притеснява, че предложението за редуциране на Парламента идва от средите на бизнеса.

- Защо?

- Известно е, че в това Народно събрание има мното депутати, които директно са предложени от бизнессредите и виждаме как Парламентът рботи, обслужвайки главно тесногрупови или корпоративни интереси. Аз мисля, че все пак този Парламент трябва да представлява най- широк кръг представители от обществото, а не само определени групи. Може би така е по- удобно на бизнеса, с по- малко депутати да контролира народното събрание.

- Според бизнессредите, един депутат струва на данъкоплатците 400 000 лева.

- Тази калкулация е направена много елементарно. Бюджетът на Народното събрание примерно е Х. Разделено на броя народни представители се вижда колко излизат. Въпросът е, че депутатите са 240, а администрацията на Парламента е примерно 400 човека. Тук трябва да става дума изобщо за ефективността на народното събрание, а тя не се огрничава само с броя на народните представители, а изобщо с механизма за работа. Така, че ако калкулацията се направи коректно бих могъл да предположа, че тази цифра е много по- малка.

- В Бургас вече започна номинирането на кандидатите за народни представители. Каква е процедурата?

- Първо Общинските съвети обобщават предложенията, а след това Областните съвети. Готовите предложения се дават в централното ръководство на партията. Няма ограничение в броя на кандидатите, които могат да бъдат номинирани. Идеята ни е да привлечем широк кръг от хора, които имат уважението на бургазлии. В крайна сметка обаче областният и висшият съвет са тези, които ще избират. Ние ще търсим мажоритарен принцип в една пропорционална система.

- Знае ли се вече кой ще бъде водач на листата в Бургас. До сега тя се оглавяваше от настоящия президент Георги Първанов?

- До края на годината Висшият съвет на партията ще определи кой ще е водачът на листата в Бургас. Това е приоритет на централното ръководство, което определя и мястото на коалиционния партьор, който ще влезе в листата.

- Има ли вече имена, за които се знае че ще бъдат предложени?

- Не. Много е рано още. Предполагам, че до две седмици ще
имаме яснота кои са по- предпочитаните имена.

- Коментира се, че кметът Йоан Костадинов ще бъде номиниран за кандидат- депутат.

- Няма никакви пречки Йоан Костадинов да бъде номиниран. Законът не забранява градоначалникът да бъде предложен за кандидат- депутат. Според мен обаче няма да е много удачно при условие, че Костадинов спечели кметския си мандат едва преди година.


Прочетено: 2145 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цъфнали череши Pepi Spirit of Burgas Залив край Созопол Първа пролет наближава, кокичета в двора ЛРД витраж4 Конкурс прическа Бургас 2009 червено Есен в Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development