Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Представят Програма Приложен поведенчески анализ за работа с деца с аутизъм



29 Април 2011, Петък



Въвеждането на магистърска поргама за обучение на специалисти за работа с деца от аутистичния спектър е от изключително значение, поради големия и растящ брой диагностицирани деца с аутизъм в България и в същото време- липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти за работа с деца от спектъра.

Във връзка с големия и растящ брой деца с аутизъм в България и липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти у нас за работа с деца от аутистичния спектър, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", съвместно с Националния Дворец на Културата и Рефан България ви канят на представяне на Програма “Приложен поведенчески анализ”, утвърдена дисциплина в Европа и Америка. Прилага се при работа с деца от аутистичния спектър за оценка поведението, изграждане на мотивация и създаване на стимули за комуникация, полагащи основите на социализацията на деца с аутизъм в обществото.
Въвеждането на магистърска поргама за обучение на специалисти за работа с деца от аутистичния спектър е от изключително значение, поради големия и растящ брой диагностицирани деца с аутизъм в България и в същото време- липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти за работа с деца от спектъра.

Официалният брой диагностицирани у нас деца от аутистичния спектър е около 16 000, а в действителност техният брой е много по-голям. Въвеждането на магистърски програми по модел на световни и европейски практики в образователната сфера на страната ни, биха подпомогнали приобщаването на големия брой засегнати у нас лица от аутистичния спектър. Това, от своя страна, би довело до повишаване качеството на живот и на техните семейства, в родната им България. Аутистичната личност променя живота на цялото семейство, техните близки, съседи, приятели, колеги...

Преди 20 години, 1 на 10 000 деца страдаше от аутизъм.
Преди 5 години, 1 на 500 деца страдаше от аутизъм.
През 2008 г. 1 на 150 деца се диагностицира с аутизъм.
През 2010 г. 1 на 110 деца се диагностицира с аутизъм /в световен мащаб/.

(Аутистичният спектър е изключително широк и в това число се включват както високо функциониращи деца от спектъра, така и функциониращи на много ниско ниво.)
През изминалата година повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

Едно на всеки 91 момчета страда от аутизъм през 2010 г. Деца с аутизъм се раждат в семейства от различни раси, етноси, социален произход, образование, интелект, убеждения и религия.

Специалностите по магистърски програми, които биха подпомогнали развитието, подобряването на комуникацията и социализацията на деца от аутистичния спектър се налагат поради бързо растящия брой на деца с Аутизъм.
По данни на Американската Асоциация Аутизъм, на всеки 21 минути се диагностицират средно 67 деца от аутистичния спектър /в световен мащаб/.

Презентацията на обучителната Програма по Приложен поведенчески анализ ще се проведе на 30.04.2011 г., събота в Зала 10, ет. 8 на НДК от 10.30 часа до 15.30 часа
Обучител ще бъде Венета Димитрова- Сертифициран поведенчески аналитик в САЩ и практикуващ в Германия!

Вход - свободен


ПРОГРАМАТА

10.30 – 12.00 Част I

Бихейвиоризъм
Философски парадигми. Принципи на поведението
Приложен поведенчески анализ
Харектеристики на дисциплината. Етични и професионални стандарти. Лицензи. Акредитрани академични програми.

Вербален поведенчески анализ
Радикален бихейвиоризъм. Теории за вербалното поведение след Скинър.


12.00 – 12.30 пауза


12.30 – 14.00 Част II

Приложения
Терапия, лечение или образователен подход?
Емпирични изследвания. Предимства и недостатъци на метода при работа с деца с развитийни и речеви разстройства . Основни понятия и термини.


14.00 – 14.15 пауза


14.15 – 15.30 Част III


Мит и реалност
Приложимост и ефективност на ППА/ВПА.
Възможни обучения за български специалисти.
Съществуващи практики в САЩ, Германия и България.


ФОНДАЦИЯ "СТЪПКА ЗА НЕВИДИМИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ",
неправителсвена организация на родители на деца от аутистичния спектър в България


 



Прочетено: 7242 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Китен нощувки и квартири на ниски цени HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Бургаски залез.JPG ГРОБИЩЕН ПАРК Pepi съботно кафе пътят за никъде Извилистая жизнь дерева университет горноезеровски циганин Преминаването забранено!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development