Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МЕЖДУ ДРУГОТО



изложба, Чавдар Гюзелев, Ясен Гюзелеви
Ключови думи: изложба, Чавдар Гюзелев, Ясен Гюзелеви
26 Април 2011, Вторник



Първа съвместна изложба на братята Чавдар и Ясен Гюзелеви в България

Галерия Гая, Кракра 19, София
Изложбата ще бъде отрита в четвъртък, 28.04.2011 в 18:00 и ще продължи до 28.05.2011

Чавдар Гюзелев ще се представи с подготвителни сценографски рисунки.
Ясен Гюзелев ще покаже подготвителни рисунки към картите Таро 1900, чието издаване предстои и рисунки към книгите Пинокио и Дон Кихот.
До този момент двамата братя са участвали съвместно два пъти, през 1984 в Парма, Италия и през пролетта на 2010 в Прага, Чехия.

За авторите:
Чавдар Гюзелев

Илюстратор, сценограф, фотограф, графичен дизайнер Чавдар Гюзелев е от онези универсални артисти, които умело поддържат баланса между класическа традиционна култура и съвременна визия.
Чавдар Гюзелев е роден през 1961 в София. Завършил е Художествена академия, специалност Илюстрация. Работи в областта на график дизайна. Сътрудничил е на списания като Vogue, Vanity Fair, Max. Занимава се със сценография,  илюстрация и оформление на книги и периодични издания.
През 2003 прави сценографията на пиесите „Klein Zaches Genannt Zinober“ (E.T.A Hoffman) Театър Талия, Хамбург, Германия и „Sirano” и (E. Rostan) Театър Талия, Хамбург, Германия. През 2011 получава наградата „Икар” за спектакъла „Сирано Дьо Бержарак” с режисьор Теди Москов, Поставена в Народния театър.


Ясен Гюзелев
Ясен Гюзелев e един от най-изтъкнатите илюстратори в наши дни. Неговото изкуство се характеризира с брилянтна техника, вдъхновена от Ренесанса, добрите реалистични школи оt XIX век, през Прерафаелитите до Сецесиона. В същото време неговите творби са модерни по своята концепция за дизайн, гледни точки, игра между светло и тъмно. Характерната перспективна игра ни препраща към изкуството на Ешер.

В списъка на книгите, които е илюстрирал, с заглавия като „Алиса в страната на чудесата” и „Алиса в огледалния свят” от Луис Карол, „Пинокио” на Карло Колоди, “Дама пика’ от А.С.Пушкин, „Дон Кихот” на Сервантес, „Оливер Туист” на Чарлз Дикенс; приказки от братя Грим, Оскар Уайлд, Джон Ръскин; митологичните истории за „Артур и Екскалибур” или „Орфей и Евридика”, разкази за живота на личности като Сократ и Микеланджело; Карти Таро и др.

Най-важните издатели в кариерата му са:
„J.F.Schreiber”, “Esslingen”; “Grimm Press”, “Taipej”; “Aufbau-Verlag”, Berlin; “Simply read books”, Vancouver; “Walker books”, London.



Прочетено: 7786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тавия Финансова помощ за бедните жълто Александропулис, юни.2007 Пролет на село Цвете Pepi коте Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Йоан Костадинов Глухарчета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development