Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За Индустриал​ния парк в Бургас, и има ли Бургас или няма



25 Април 2011, Понеделник



ПОЗИЦИЯ на Ваклин Стойновски относно Индустриалния парк в Бургас

Уважаеми бургазлии,

 В медийното пространство се огласиха различни становища относно повторното разглеждане на проекта за Индустриален парк в Бургас. Част от тях са неистини, други са словестни фойверки, лишени от политическа логика. Аз не подкрепих така предложения проект, аргументирах в зала становището си и то е залегнало в протокола на заседанието на ОбС, но съм длъжен да заявя позиция относно вербалните престрелки в медиите.

 Към съветниците от СКАТ: Недопустимо е единствения път в който застанахте на отговорна позиция по важен въпрос за Бургас да опорочите спора с перманентното си "хашлашко" говорене. Боза, локум, кърпи за сълзи и психотерапия... - липса на политически аргументи или пропуск във възпитанието?
 Г-н Симеонов, престанете да споменавате за всичко зам. кмета Марков. Наесен изборите са за кмет, а не за заместници.

 Към сегашния кмет: Защо не бяхте в залата г-н Кмете? Бургас не се управлява с прессъобщения преди и след сесия, а с участие в дебатите в общинския съвет. Вие сте участвал в решенията за "Колодрума" и "стадион Черноморец" и сега това Ви тежи. Елате в залата да защитите този нов проект в сегашния му вид.

 Към депутатите от ГЕРБ и кмета им: Никой не е против проекта за Индустриална зона. НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С ЦЕНАТА. В зала обясних как от 10 милиона миналата година, което аз лично подкрепих, сега говорите за 5 милиона, което не подкрепям. Развитие и работни места - да, но на каква цена? "Цанков камък" също ще доносе работни места и развитие на цял район, защо е всеки ден в новините? Заради цената!
 Не повтаряйте за 6-те хиляди безработни в Бургас. Те бяха 200-300 преди да дойдете вие на власт.

 Към бургазлии: Кмета не е написал писмо-поздравление до варналии, както и не отвори офис за ОЛАФ, миналия месец. Ще се пробва да пробута проекта за Индустриален парк в сегашния му вариант отново следващите месеци.
 Аз предлагам различно решение. Създаване на "Бургаски Промишлен, Индустриален и Логистичен Парк" ЕАД. собственост 100% на община Бургас. Същата земя, тя си е на общината. От дебатите разбрахте, че пътя до там вече е изграден. За финансиране на вътрешната инфраструктура има решение, което ще предложа на ОбС.
Надявам се, че отпадането на няколко посредника няма да накара ГЕРБ-Бургас да се противопостави на такъв проект. Създават се същите работни места, привличат се същите фирми, които изпращаха възторжени писма до ОбС. Просто печалбата остава за Бургас, а не за бъдещия, скорошен приватизатор на държавно-общинското дружество. ГЕРБ наложиха тегленето на огромни заеми от община Бургас, някак си трябва да ги връщаме.

 С уважение,

 Ваклин Стойновски.



Прочетено: 5626 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хубава вечер Паметник на незнайния войн Преминаването забранено! Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи КАРФУР Tiffi Shop къща Следобедно кафе Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development