Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хотелиерската индустрия е бизнес, който изисква визия и професионални умения



Яни Стоименов
Ключови думи: Яни Стоименов, хотели, хотелиерство, семинар
24 Април 2011, Неделя



Яни Стоименов: Хотелиерската индустрия, инвестициите в туристическия бизнес и в хотелите по принцип е бизнес, който изисква визия и професионални умения

Яни Стоименов е изпълнителен директор на Vision One Ltd. Фирмата е специализирана в инвестиционно консултиране и търговията с недвижими имоти. През последните 7 години г-н Стоименов ръководи ProCon International и Allied Consultants Europe. В периода 2007 - 2010 той е бил главен изпълнителен директор на NAI ProCon, част от водещия международен консултант по недвижими имоти - NAI Global, базиран в САЩ.

1.    Какво е важно за хотелиерския бизнес днес? С какво той се различава от бизнеса преди 10 години?

Бизнесът като цяло или хотелският бизнес в частност е ефективен, ако генерира високи доходи, постига висок добив, достатъчно, за да привлече интереса на инвеститорите - местни или чужди, и отговаря до голяма степен на нуждите и очакванията на всички заинтересовани страни, включително и на клиентите .

Когато вземем под внимание положителната тенденция на хотелските инвестиции в Европа години назад и погледнем ефекта, породен от световната финансова и икономическа криза, можем да мислим, че "забавата е свършила". Имаше инвестиции от порядъка на 18 - 20 милиарда евро през 2006 г. и 2007 г., но само около 6 милиарда евро през 2008 година.

Европейските икономики, включвайки RevPAR (приходи от налична стая) и замразяване на отпускането на заеми от търговските банки изпрати инвестиционната общност в "епоха на строги икономии". Спадът беше сериозно почувстван, когато хотелските инвестиции в Европа намаляха с около 50%, до само над 3 милиарда евро през 2009 година. Тази негативна тенденция  бавно се променя напоследък в положителна насока.

Хотелиерската индустрия, инвестициите в туристическия бизнес и в хотелите по принцип е бизнес, който изисква прозорливост и професионални умения.

 2.  Кое звено в хотела бихте определили за най-важно? Защо?

Всички те са важни и взаимно свързани. Маркетингът, непрекъснато анализира външната и вътрешната среда и тенденции; доброто управление на финансови, материални и човешки ресурси (включително и качеството на предлаганите услуги).

3.  Каква стратегия бихте препоръчали на хората, които започват да се занимават с хотелиерство, за да популяризират бизнеса си?

Бих препоръчал да създадат екип, който ще се развива на базата на анализ на външната и вътрешната среда, стратегия с визия, основни цели, задачи и стратегически подходи за постигане на очакваните, измерими резултати. Тази стратегия е рамката. Тя трябва да включва тенденции и възможни заплахи. Трябва да се развива план за действие с конкретни срокове.

В условията на силно конкурентна среда, следва да се прилагат съвременните подходи - професионално обучение по маркетинг и връзки с обществеността, медии, използване на съвременни информационни технологии, международни мрежи и т.н.


4.    Бихте ли споделили за какво ще говорите на семинар „Hospitality Forum”.

“Emea Hotel Investment Market. Отново в действие“


5.  Какво Ви предстои тази година?

Това ще е още едно предизвикателство и в същото време една интересна година. Ще бъдат свързани с много динамична работа и новите тенденции на пазара.

Яни Стоименов ще представи своята тема на семинар  “Hospitality Forum”- специализирано събитие за хотелиери. Семинарът  ще се проведе на 12 май 2011 в Iberostar Sunny Beach Resort, Слънчев Бряг.  Повече информация за семинара можете да намерите на сайта на събитието: http://expoevents.bg/hospitalityforum



Прочетено: 5048 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стив и аз най-приятното място за релакс МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. завихряне Казан за топло Следобедно кафе Ето го Немо Конкурс прическа Бургас 2009 Републиканска след ремонта Жреци на музите 2009 Професиоанални Американски Кокили за Строители Приятели
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development