Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

300 деца – 300 рисунки – 300 слънца огряха Пловдив



художници, изложба, творци, пловдив
Ключови думи: художници, изложба, творци, пловдив
20 Април 2011, Сряда



Над 300 деца и техните родители, баби и дядовци изпълниха мол Галерия Пловдив с празнично настроение и цвят

300 слънца огряха артгалерията на търговско-развлекателния комплекс. Всички те бяха специални гости на тържеството като художници, които откриват пъстра изложба. Около 300 истински картини на около 300 млади таланти украсиха стените на втория етаж на магазина, зад стената за катерене. Експозицията „Малките творци на Пловдив” ще остане да радва посетителите до 10 май.
Празникът започна в 18 ч. с тържествен марш на мажоретния състав от детска градина „Мая”. След тях на сцената се качиха певците от вокална група „Мая”. На финала на импровизирания концерт излязоха танцьорите, пременени в народни носии, от ЦДГ „Мирослава”. Палавниците в потури и литаци люшнаха българско хорце, а родителите не спряха да снимат. Малките художници – виновници за празника, играха ролята на публика. И така дадоха урок на възрастните как може да съжителстват под един покрив всички изкуства и творци независимо от уменията и таланта, независимо от парите и лобитата. И да се уважават.
Жури от професионалисти – членове на Дружеството на пловдивските художници, отличи осем рисунки. Авторите им – пет и шестгодишни творци, получиха награди от заместник кмета Петя Гогова, чиято е идеята да се организира тази изложба. Експозицията е резултат от конкурс, проведен в 60-те пловдивски детски градини. Всяка градина излъчи пет фаворита, които участват в общата изложба, аранжирана в мола. Целта е децата да бъдат насърчавани от майсторите още в първите стъпки на професионалното възпитание.
Малките художници, които получиха награди – бои, скицник, пъстро календарче и книжка за християнските ценности, са: Габриела Арнаудова от ЦДГ „Мирослава”, Ивелина Андреева от ЦДГ „Велимира”, Димитър Христов от ЦДГ „Албена”, Изел Хатърнес от ЦДГ „Звезда”, Мия-Ирен Форсайт от ЦДГ „Люляк”, Маргарет-Деметра Цекериду от ЦДГ „Арлекино” и Димана Ранделова от ЦДГ „Мирослава”. Специален дар от мениджърите на галерията в мола - Кети Зидарова и Дона Колева, рисувано великденско яйце, получи Мелек Ерен от ЦДГ „Албена”.
Малчуганите бяха нетърпеливи да преминат към най-сладката част от тържеството – огромната торта, „сътворена и нарисувана” с кулинарни украшения от фирма „Дейзи”. Родителите  пийнаха вино от изба „Вила Винифера” и се радваха на красива музика от колекцията на хилядолетията, която звучеше в галерията.
Трудно е да се оценяват детски рисунки. Те са искрени и вълнуват със своята непринуденост, непосредственост, неподправеност. Не може да се говори нито за стил, нито за техники. Малките деца използват различни материали, акварел, темпера, флумастери, химикал, молив, апликации. И са истински. Затова са толкова ценни, е заключението на големите художници.
Всички бяха убедени в едно: Подобни инициативи създават настроение, но и са мост между децата и професионалистите, начин да се възпитават децата в изконните ценности, да обичат изкуството, да уважават творците. Затова спокойно можем да кажем: Всички тази вечер в мол „Галерия Пловдив” пазаруваха и храниха духа. Този вълнуващ празник беше поредната инициатива на комплекса по случай първата годишнина от създаването му.


Прочетено: 6028 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълтурче.jpg Морската градина в Бургас Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Пролет, кокичета Египет social distance Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Бургаският кей Бургас., ФЛОРА 2008 УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. залез над ез.Вая-Бургас.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development