Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Председателят на Народното Събрание Цецка Цачева на посещение в Бургас



Бургас, Народно събрание, Цецка Цачева, Гребенаров, Димитър Николов, областен управител
Ключови думи: Бургас, Народно събрание, Цецка Цачева, Гребенаров, Димитър Николов, областен управител
17 Април 2011, Неделя



Преизборен десант: За първи път Председателят на Народното Събрание Цецка Цачева на посещение в Бургас по покана на Гребенаров

Първото посещение в област Бургас на председателя на 41-вото Народно събрание на Република България Цецка Цачева съвпадна с големия християнски празник Цветница и се осъществи по покана на областния управител Константин Гребенаров. 
Визитата започна с включване в празничната литургия в храм „Св. Кирил и Методий” в Бургас, където г-жа Цачева успя да се срещне с граждани и медии и да пожелание светли празници на всички.
Веднага след края на литургията се проведе работна среща в Областна администрация Бургас. На нея присъстваха председателяt на Народното събрание, областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Бургас Димитър Николов, заместник- областните управители Златко Димитров и Златина Дукова, председателяt на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова, народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Алексиев и д-р Галина Милева. На срещата Гребенаров  получи лично от Цецка Цачева плакет на Народното събрание на Република България. Плакетът се връчи като признание към работата на областния управител за развитие на област Бургас. Същият подарък бе връчен и на кметът Димитър Николов. Пожеланието на Цачева към двамата беше все така да устояват интересите на региона пред централните власти и да продължават на работят за интересите  му.
На продължилата повече от час работна среща се обсъдиха значими за областта проблеми, сред които завършването на автомагистрала „Тракия” и икономическият ефект за областта от това, както и необходимостта за продължаване действията по изграждане на добра ЖП и пътна инфраструктура, което ще доведе до привличане на нови инвеститори  в района и ще стимулира още повече туристическия отрасъл, който е основен за областта.
Обсъдена беше и темата за продължаващата административна реформа. В тази връзка областният управител повдигна въпроса за функциите и отговорностите на изпълняваната от него длъжност, като изрази мнение, че е добре да се мисли в посока делегиране на по-големи правомощия на областните управители по контрол дейността на регионалните структури на изпълнителната власт . Предложението си Гребенаров обоснова с факта, че и сега областните управители изпълняват контролиращи и координиращи функции, но регионалните дирекции са под прякото подчинение на съответните министерства, което прави по-труден контрола по места. 
Веднага след  края на работната среща, Гребенаров и Цачева се отправиха към благотворителния великденски базар организиран от Гражданско сдружение  „ГЕРБ”, който се провежда пред спортна зала  Младост  под мотото „Изкуство за ден сред природата”.
Визитата  на председателя на Народното събрание продължава с посещение на град Созопол.


Прочетено: 4052 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Река Сена, Париж от Бутик парцалки 3 казан с тръжи Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Бургас-моста Черноморец Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас. над Ахелой pepita Бургаски залез.JPG Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development