Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Шоурумът на Astella Аtelier отвoри врати за среща с най-актуалните тенденции в интериорния дизайн



astella, дизайн, стил, интериор, Аля Милушева
Ключови думи: astella, дизайн, стил, интериор, Аля Милушева
16 Април 2011, Събота


Автор: Petia Zheleva

Колкото по-шумен и динамичен става света около нас, толкова по-голяма нужда имаме от уютно собствено пространство.

Astella Home създава атмосфера за най-красивата приказка – тази, която се случва между четирите стени в дома ви.

На 14 април шоурума на Astella Аtelier отвoри врати за среща с най-актуалните тенденции в интериорния дизайн.  Водещи световни дизайнери и най-добрите български интериорни специалисти и архитекти се срещнаха и обсъдиха  тенденциите в модата и интериора. Екипът на Astella Home за втора поредна година организира презентация на най-добрите световни марки за интериорен дизайн и обзавеждане
Колкото по-шумен и динамичен става света около нас, толкова по-голяма нужда имаме от уютно собствено пространство. 

От нещо сигурно, на което да можем да разчитаме за да се чувстваме комфортно и в безопасност. Затова всички ние придаваме ново значение на дома си. Правим го център на нашата вселена, където ние властваме и творим. Там живее душата и индивидуалността ни.  Защото къде и как живеем е съзнателно решение и лично послание за индивидуалния ни стил. Ето защо ние от Astella Home вярваме, че модерните интериорни пространства отдавна вече не следват един единствен стил и не копират тенденциите буквално. 

Не е нужно да притежаваш дизайнерска креативност за да си представиш  дома си като твое уникално творение, където ти си център на света. В тази благородна мисия ние често имаме нужда само от малко вдъхновение и професионална ръка да ни поведе по пътя към мечтания ни дом. И така, както внимателно преценяваме кой да прекрачи прага на най-личното ни пространство, така отговорно трябва да преценим и кой да бъде нашият съветник в избора на декорация и интериор. Според криейтив директорът на Astella Home Аля Милушева  вътрешния интериор напомня много на създаването на индивидуален стил за един човек.


„ Декоративния дизайн позволява на хората да превръщат домовете си в най-красивото, индивидуално място. Всички обичаме да сме заобиколени от неща, които придават правилната форма на живота ни и разкриват нашите желания и страсти. Един красив и добре подбран тапет може да превърне стената в картина, която да съответства на стила на нашия дом. Процесът по декорацията на дома ни трябва да е забавно пътешествие, а не скучен и изнервящ ангажимент.

Нашето лично пространство не е шоурум,  а дом изпълнен с любими места за нас и тези, които обичаме. Домът е мястото, където релаксираш в любимия си диван и се наслаждаваш на чаша горещо кафе или чай. Там, където каниш приятели, които са лесни за общуване, разглеждаш семейни фотоалбуми или говориш с часове по телефона, пишеш писма, четеш книги, взимаш си душ, или правиш нещо релаксиращо. Да правиш вътрешен интериор напомня много на създаването на индивидуален стил за един човек. Тапетите са като дрехи, но за стените в пространството, а когато ги облечеш те им придават самоличност.  Да облечеш едно пространство в цветове и форми се изисква смелост и кураж.  Възнаграждението е пространство със собствен характер.”


 Тапетите, като основна част от декорацията на дома ни, имат уникалното преимущество да вдъхват живот на стените и да ни помагат да подчертаем определени предимства или да скрием малки недостатъци на пространството. Например:  Ако искате помещението да изглежда по-високо достатъчно е да използвате актуалното за сезона вертикално фино райе. Тавана боядисайте в бяло и го осветете добре. Ако разполагате с една малка стая, която бихте искали да изглежда по-голяма,  вдъхновете се от по-светли нюанси. Нека тапетите са дюс или с по-дребни фигури. За акцент може да се използва една от стените (без прозорци и врати) и да се декорира в тапет с едър, дори тъмен десен. По-големите пространства в дома ви ще изглеждат по-уютно ако изберете тъмни, топли цветове. Именно там е мястото и за тапет с по-едър принт.

Всяко жилище  говори много за личните усещания на притежателя си, за начина му на живот и разбирането му за света.  За да си отговорите на въпроса  „Как искам да изглежда домът ми?” помислете за различни факти от ежедневието си – как се обличате, кои са любимите ви цветове и материи, какви са най-често използваните уреди и мебели в дома ви? Аля Милушева съветва да се върнете към моментите и местата, където сте се чувствали най-удобно и уютно.   

Може би обичате природата и меките й форми и естествени тонове? Липсва ли ви хармоничното усещане и чистотата, с която се зареждате в редките моменти, когато успявате за избягате от града и просто да полежите на плажа или на някоя поляна в гората? А защо тогава не пренесете всички тези положителни емоции в дома си, като го декорирате в актуалния за сезона натуралистичен „Scandinavian Simple”, стил?  Също, както приготвяте тоалета си за деня и за новия си интериор може да заложите на баланса между практичност и актуалност.  За дома  си може да изберете изчистени линии,  меки пастелни тонове и естествени материали /дърво, кожа, лен/ и вече имате всичко необходимо за един модерен интериор и пространство, което ще ви връща към съвършенството на природата, след тежък и напрегнат ден.  Нюансите на сивия цвят съчетани с дискретни акценти в ярки тонове могат да възвърнат енергията ви и да ви заредят за приятни мигове с най-близките.
  Творческият екип на Astella Home вярва, че всяка промяна на средата ни, започва първо с промяна в самите нас.„ Свободата да подредиш живота си според собствените си идеи е най-големият лукс в днешно време. Така домът се превръща в собствен оазис, място извор на спокойствие и емоционален покой. Чувството на комфорт трябва да започва в мига, когато прекрачите прага на вашето владение.”, споделя Аля Милушева.  
Astella Atelier е представител на марките Kobe, Rasch, Winter Creations, Atenea, Willman Interiors и др.



Прочетено: 9066 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Европейка Bulgarian Airlines...ама в Кайро къща Машините на Леонардо Щрауси край Грудово Републиканска след ремонта pepi ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Истанбул Пролет, кокичета сред тухли Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development