Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИЦИ Бургас срещна представители на далечна Чукотия



Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
Ключови думи: Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
10 Април 2011, Неделя



Приключи обучението по български език на първата група имигранти в Бургас

Днес приключи обучението по български език на първата група имигранти в Информационен център за имигранти – Бургас. В рамките на 70 учебни часа те усвоиха основни знания за говоримия български език и днес се чувстват, по техните думи,  по-свободни да общуват на български. Обучаемите изненадаха екипа на центъра с красиви букети цветя и огромни благодарности. «Доброто отношение и възможностите да се срещаме помежду си, които центърът ни предоставя ни карат да се чувстваме прекрасно. Усещаме се желани във вашата страна и тя наистина ще бъде за нас втора родина». С тези думи благодариха имигрантите на координатора на ИЦИ Бургас Ирина Буланова.

В деня на приключването на първия курс по български език в Информационен център за имигранти - Бургас и на прага на втория курс, за който са записани вече 15 души в центъра се срещнаха двама представители на далечна Чукотия. Ирина Середа, която близо 20 години е живяла в град Анадър, Чукотска област завърши курса по български език днес. Тя имаше възможност да се срещне в ИЦИ Бургас с Алескандър, който е в България от месеци. Той също години наред е живял в Чукотия. Двамата бяха много щастливи от редкия шанс да се срещнат именно в Бургас. Много бяха общите теми, които коментираха те за далечната, мразовита част на Русия.

Александър Боград днес посети ИЦИ – Бургас, за да се консултира какви са възможностите му да получи статут на продължително пребиваващ в страната. Освен полезната информация, която получи от координатора на центъра Ирина Буланова той разбра и за курса по български език. Александър ще започне да изучава българси още в понеделник – 11 април.

Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия






Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
Прочетено: 5794 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 В парка лека вечер Данил МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Странджанска гора Професиоанални Американски Кокили за Строители Приятелки в три цвята Созопол. морето Ремонт носачи Казанлък kq
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development