Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Хора
В Бургас зелените сърца бият по- силно, убеден е чиновникът

Андрей Рунчев: Жоро Танев ще ни подкрепя от небето



Андрей Рунчев позира пред флага на Нефтохимик
Ключови думи: Георги Танев, Нефтохимик, Андрей Рунчев, фен клуб
09 Април 2011, Събота


Автор: Кирил Евтимов
Източник: Bourgas.Org

След трагичната гибел на бившият собственик на Нафтата, даваме думата и на редовия запалянко, членът на Управителния съвет на фен-клуба на Нефтохимик Андрей Рунчев. Бургазлията разкрива пред нас, мнението на феновете за Жоро Танев и какво да очакват от любимия си отбор в близко бъдеще.

-    Здравей, нека да започнем с новината за кончината на Георги Танев?

-    Наистина много неприятна история, бих казал безумна случка, при която настъпи смъртта на един млад човек, със семейство и невръстно дете. За съжаление се получи така, че и аз самият бях един от първите, които научи за тази трагедия поради естеството на работата ми. Не разбирам как все още има хора, които безрасъдно вадят нож и отнемат живота на отсрещният човек, независимо дали има агресия и саморазправа – грешката е непоправима. Сега този човек / убиеца/, който е дощъл да си търси щастието в Бургас трябва дълги години да лежи в затвора за своето деяние.

-    Какво беше мнението на феновете за Жоро Танев?

-    Вижте, Жоро Танев беше противоречива личност, но почти всички фенове са му благодарни за това, че в един труден момент, когато зависеше нашето бъдеще въобще като футболен клуб, той подаде ръка и успяхме заедно да съхраним клуба и да възстанови школата. Неслучайно онзи ден поднесохме венец от името на феновете на гроба му в знак на почит и благодарности, а на мача с Димитровград имаше транспарант в негова памет. Също така публикувахме крaтък анонс на нашият официален сайт neftochimic.eu. Жалко, че не доживя да види любимият му отбор отново в А група – една наша обща мечта! Въпреки всичко, смятам че някъде отгоре ще продължава да стиска палци за Нефтохимик.

-    Продължава ли Нефтохимик да се бори за промоция в по-горния ешелон?

-    Разбира се. Поздравявам отбора на Ботев Пловдив,който е сигурен участник догодина в по-горният ешелон, но ние твърдо ще се борим до последно за 2-рото место, което евентулано ще ни даде право на бараж, чрез който да продължим участието си в професионалният футбол. Да ви кажа честно, а и мнението на всички е такова, ни омръзна да обикаляме немили-недраги по разни стадиони около Бургас като домакини и да играем някои селски мачове/ без да обиждам отборите/, в които просто да броим головете.

-    А при евентулна промоция, дали Нефтохимик ще има сили да играе успешно в Б група?

-    Наистина в днешните времена е трудно, виждаме и колко отбори издишат финансово. Имаме уверението на собствениците и мениджъра, че се работи и мисли в перспектива. Стадиона е проблем, лиценз за алтернативните в Бургас са немислими на този етап, ние показахме,че можем да съберем публика немислима и за мачове в А група на уникалния мач с Ботев. Нашият дом е стадион Нефтохимик в Лазур, независимо от неприятният му цвят в момента. Боята не може да задуши духът на зелените победи от близкото минало. Естествено са нужни и футболисти, защото и сега ветераните са най-добрите в отбора, но те не биха могли да се борят успешно при други условия. Някои от младите имат потенциал, но там думата имат от спортно-техническият щаб. 

-    Според теб какви са краткосрочните цели на Нефтохимик?

-    Победи в мачовете до края на сезона с поглед към евентуално участие в бараж и промоция. Преди броени дни след победа на Родопа се класирахме за полуфинал за Аматьорската купа и ще гоним финал и спечелването и, колкото и нереално да е звучало преди да се борим за такъв вид трофей. Но все пак такива са реалностите и ние приемаме това. Също така е много важно за нас да се реши проблема със стадиона, който евентуално ще играем в бъдеще. Тук очакваме новите собственици, дано и с помоща на Община Бургас да намерят най-добрия вариант за нас – не е нужно постоянно да повтаряме, те футболните фенове са наясно, че насила хубост нестава – реалността в Бургас е такава, че само с пари не става, трябва и сърце, а в Бургас зелените сърца бият по-силно!




Прочетено: 10612 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
5
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса Ученички Miss Sixty Красимир Балъков Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Южен парк Аз с майка и татко полети и пристани 02 Небе лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development