Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Трайков: Цената за АЕЦ Белене не е обсъждана в Москва



07 Април 2011, Четвъртък


Автор: Десислава Ушатова
Източник: actualno.com

Цената за АЕЦ Белене не е била обсъждана по време на заседанието на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в Москва.

Това стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който след заседанието каза, че България е заинтересована от реализацията на големите енергийни проекти, стига те да са икономически целесъобразни и да отговарят на изискванията за сигурност, предаде БНР.

„По повод на проекта АЕЦ „Белене” отбелязахме, че и двете страни сме заинтересовани да намерим решение на все още откритите въпроси, които да доведат до успешната му реализация. Моментът е такъв, че всички погледи са върху безопасността.

Ние срещаме разбиране от руската страна затова, че трябва да се съобразяваме с най-високите стандарти за ядрена безопасност. Подчертахме, че двете страни са заинтересовани от намирането на решение.

Разбира се, един от най-големите и най-важни открити въпроси е този за цената. Той се решава от преговорите на корпоративно ниво. Това, което вие нарекохте вчерашния казус, всъщност е наша вътрешна, българска работа. Повече няма да коментирам тази тема. Не и тук. Ще продължим да коментираме, когато всички, които имат отношение към въпроса, се съберем в София до края на седмицата”, заяви министър Трайков.

По време на заседанието са подписани два документа – меморандум за сътрудничество между малките и средни предприятия и съвместно заявление за партньорство в интерес на модернизацията.

http://business.actualno.com/news_342047.html



Прочетено: 3028 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
до паркинга на ВИК УСЛУГИ БУРГАС pepi Тройно дестилирана украинска водка Община Бургас Рибарското селище привечер Ирис Бургас-моста singing in the rain :))) моите цветя лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development