Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Очакват увеличаване на търговския стокообмен с Русия



06 Април 2011, Сряда



Участници в Бизнес делегация в Русия смятат, че търговският стокообмен ще се увеличи през 2011 година

Резултати от проучване, проведено сред участниците от Бизнес делегация в Русия 06-08.04.2011 година
 
Сред анкетираните фирми по-голямата част работят в сферата на промишлеността – 56 %. 33 % са в сферата на търговията, услуги – 22 %, други – 45%  (инвестиционни проекти, недвижима собственост, научно-техническо сътрудничество, лицензионна дейност). Преобладаващите очаквания на анкетираните са намиране на нови бизнес партньори и уточняване и постигане на конкретни договорености. Сред проблемите за осъществяване на бизнес с Русия, се оказват административните пречки и бюрокрация, проблемите с транспорта, както и визовият режим и липсата на единни правила за  работа на банковия сектор по инвестиционни проекти. От анкетата става ясно, че възможностите за сътрудничество са най-големи в хранително-вкусовата промишленост, туризма и недвижимите имоти. Относно въпросите, които ще бъдат обсъдени по време на българо-руската междуправителствена комисия, най-голям процент подкрепят въпроса за Работна група търговия – 67 %. Допълнително предложени теми за разискване по време на сесията на смесената комисия са:
-          Научно – техническо сътрудничество
-          Иновативна икономика и политика
-          Одобряване на българските предприятия от Руската федерация
-          Възможности за облекчаване на визовия режим
-          Подобряване на тарифната политика между България и Русия относно митническите преференции при внос в Русия
78 % от анкетираните смятат, че търговският стокообмен ще се увеличи през 2011 година. Бизнес делегацията, организирана от БТПП и ръководена от председателя на Палатата, г-н Цветан Симеонов придружава министъра на икономиката, енергетиката и туризма по време на посещението му в Москва .


Прочетено: 4080 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009  Eroapteka аЗ В  АНГЛИЯ Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Ремонт носачи Казанлък УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. вечерен Бургас Ученички Аз с майка и татко HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Тавия Небе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development